Brownie καφέ με μαρέγκα

Brownie καφέ με μαρέγκα

Brownie καφέ με μαρέγκα

Brownie καφέ με μαρέγκα

Αυτή είναι μία ενήλικη εκδοχή του brownie, με έντονη προσωπικότητα που συνοδεύεται τέλεια από ένα φλυτζάνι άριστης ποιότητας espresso, μετά από ένα καλό γεύμα.
Prep Time 20 mins
Cook Time 30 mins
Course Dessert
Cuisine American
Servings 4 μερίδες

Ingredients  

Για το brownie

  • 200 γρ. κουβερτούρα 66% κακάο (ψιλοκομμένη)
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη (2/3 φλ. τσαγιού)
  • 175 γρ. καστανή ζάχαρη (1 φλ. τσαγιού)
  • 4 μεσαία αυγά (χτυπημένα)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1+1/3 φλ. τσαγιού)
  • 30 γρ. κακάο Valrhona
  • 20-25 ml λικέρ καφέ
  • Λίγο επιπλέον λικέρ καφέ για το σερβίρισμα

Για τη μαρέγκα

  • 5 ασπράδια αυγού (150 γρ)
  • 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γλ. λικέρ καφέ

Instructions 

Για το brownie

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C
  • Λαδώνουμε ελαφρώς μία φόρμα τάρτας με 24-26 εκ. διάμετρο και 10-11 εκ. ύψος
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο και το λικέρ. Ύστερα προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
  • Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 25-30’, μέχρι να δέσει
  • Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα

Για τη μαρέγκα

  • Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τοποθετούμε ύστερα το μπολ σε ένα μπεν μαρί
  • Χτυπάμε με σύρμα μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 60°C
  • Αδειάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε τη μαρέγκα μέχρι να δέσει και να γίνει αφράτη, προσθέτοντας ταυτόχρονα το λικέρ, λίγο - λίγο
  • Μόλις κρυώσει το brownie, το ξεφορμάρουμε και με μία σπάτουλα ή σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε τη μαρέγκα, σχηματίζοντας εδώ και κει κάποιες κορυφές. Καίμε τη μαρέγκα ελαφρώς με ένα φλόγιστρο ή τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα (περίπου για ένα λεπτό στους 250°C στο grill)
  • Κόβουμε σε φέτες, και σερβίρουμε περιχύνοντας από πάνω με το επιπλέον λικέρ

Notes

Μπορεί η σακούλα ζαχαροπλαστικής να μην είναι άκρως απαραίτητη εδώ, ένα gadget όμως που θα σας φανεί πολύ χρήσιμο σε αυτή αλλά και σε άλλες συνταγές, είναι το θερμόμετρο.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.