Coconut Cake

Coconut Cake

Coconut Cake

Coconut Cake

Η αμερικάνικη εκδοχή του cake, που θέλει το ανάλαφρο και αρωματικό frosting να συμπληρώνει με τη δροσιά του τη νόστιμη, αφράτη βάση, για ένα αποτέλεσμα με ιδιαίτερη, διακριτική γεύση.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Course Dessert
Servings 6 μερίδες

Ingredients  

Για τη βάση

  • 360 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. baking soda
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 225 γρ. μαλακό ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα
  • 240 ml γάλα καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα καρύδας
  • 100 γρ. τριμμένη καρύδα

Για το frosting

  • 225 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ. μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα καρύδας
  • 600 γρ. ζάχαρη άχνη

Instructions 

Για το cake

  • Σε ένα κόσκινο βάζουμε με σειρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, την baking soda, και το baking powder, και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέσα στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε στον κάδο το βούτυρο και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά με τα υπόλοιπα στερεά υλικά χρησιμοποιώντας το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Αφού έχουμε χτυπήσει ελαφρώς τα τέσσερα ασπράδια, τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το γάλα καρύδας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα καρύδας.
  • Συνεχίζουμε ανακατεύοντας με το φτερό και προσθέτουμε το τρίμμα καρύδας.
  • Αφού αφαιρέσουμε τον κάδο από το μίξερ, ανακατεύουμε το μείγμα με μία σπάτουλα.
  • Σε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ (διάμετρος 24 εκ.) τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο και βουτυρώνουμε/αλευρώνουμε τα πλαϊνά τοιχώματα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μοιράζοντάς το στις δύο φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30-35’ μέχρι να κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
  • Αφήνουμε τα δύο κέικ να κρυώσουν καλά.

Για το frosting

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, το μαλακό τυρί και το αλάτι, σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά και μετά σε μεσαία ταχύτητα για 3’.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα εκχυλίσματα βανίλιας και καρύδας, ανακατεύουμε ελαφρώς, και σε χαμηλή ταχύτητα αρχίζουμε να προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
  • Αφού βάλουμε όλη τη ζάχαρη, δυναμώνουμε λίγο την ταχύτητα, χτυπάμε για 30 ακόμη δευτερόλεπτα και βάζουμε το frosting στο ψυγείο.

Στήσιμο

  • Για το στήσιμο, τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα το ένα κέικ, κι αφού απλώσουμε μία στρώση frosting βάζουμε το επόμενο κέικ από πάνω, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια από πάνω και περιφερειακά με το υπόλοιπο frosting. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη καρύδα.

Notes

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε γάλα καρύδας ειδικό για ζαχαροπλαστική (θα το βρείτε συνήθως σε κονσέρβα), καθώς είναι ελαφρώς πιο συμπυκνωμένο και «δένει» πολύ πιο εύκολα. Επίσης, ακολουθώντας την ίδια συνταγή μπορείτε να ετοιμάσετε μικρά cupcakes τα οποία θα καλύψετε στην κορυφή τους με το frosting και, γιατί όχι, με χρωματιστή τρούφα.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.