French Toast

French Toast
Λατρεύω τα French toast, αλλά επειδή έχω κόψει από τη διατροφή μου το αγελαδινό γάλα, προσπαθώ σε αρκετές συνταγές να το αντικαθιστώ με κάτι έξυπνο και γευστικό, χωρίς να στερούμαι στη γεύση. Έτσι απολαμβάνω αυτή την υπέροχη, πειραγμένη συνταγή για ελαφριά και πολύ πιο υγιεινά French toast, με γάλα και βούτυρο καρύδας.
Ingredients
Υλικά για τα τοστ
- 2 αυγά βιολογικά
- 1/2 φλυτζάνι γάλα καρύδας
- 3 κ.σ. αποξηραμένη καρύδα
- 1/2 κ.γλ. βανίλια
- 4 φέτες ψωμί του τοστ λευκό (της επιλογής μας)
- 1-2 κ.σ. βούτυρο καρύδας (για το τηγάνι)
Υλικά για το γαρνίρισμα
- Σιρόπι σφενδάμου
- Φράουλες ή raspberries
- Flakes καρύδας
- Ενναλακτικά, άχνη ζάχαρη και κανέλλα
Instructions
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα 2 αυγά, χτυπώντας τα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε ύστερα το γάλα καρύδας και την αποξηραμένη καρύδα, κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φέτες από το ψωμί του τοστ μία-μία μέσα στο μείγμα, μέχρι να καλυφτούν από αυτό
- Τοποθετούμε το τηγάνι μας στη φωτιά και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία
- Αφού αλείψουμε το τηγάνι με βούτυρο καρύδας, προσθέτουμε τις αυγοφέτες, μία-μία, μόλις σιγουρευτούμε ότι έχουν τραβήξει αρκετό μείγμα στο εσωτερικό τους. Τις γυρίζουμε με μία σπάτουλα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα
- Τις σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου, φρούτα και flakes καρύδας, ή αλλιώς με άχνη ζάχαρη και κανέλλα
Share this post