Το Άγιο Δισκοπότηρο του τραπεζιού, μεταφορικά και κυριολεκτικά, τα ποτήρια και η χρήση τους μπορεί να διευκολύνουν όσο και να μπερδέψουν κάποιον που δεν γνωρίζει τον τρόπο και τον λόγο…
Τον 18o αιώνα ο συγγραφέας Carlo Goldoni γράφει πως «ένα επιτυχημένο δείπνο δεν συνίσταται τόσο στα γεύματα που σερβίρονται όσο στην όμορφη διάταξη του τραπεζιού». Πράγματι. Από απλή ανάγκη επιβίωσης…
Παραδοσιακά, οι προσκλήσεις χρησιμοποιούνταν από αριστοκράτες της υψηλής κοινωνίας και δημιουργούσαν μια αίσθηση αποκλειστικότητας και ιδιαίτερης τιμής, καθώς αποστέλλονταν μόνο σε όσους θεωρούνταν «άξιοι» να τις λάβουν. Η πρόσκληση σε…
Μια πρόσκληση σε δείπνο είναι η ευκαιρία να μοιραστούμε ένα ωραίο γεύμα, να γνωρίσουμε κόσμο και να συναναστραφούμε αγαπημένα πρόσωπα δημιουργώντας ωραίες αναμνήσεις. Ο τρόπος που καθόμαστε στο τραπέζι και…
Βασικό element του τραπεζιού πλέον, η πετσέτα αποτελεί ένα αντικείμενο που προσφέρει άπλετη δημιουργική ελευθερία στον τρόπο με τον οποίο θα δεθεί και θα τοποθετηθεί. Σύμφωνα με τους κανόνες του…
Οι μικρές, ιδιαίτερες λεπτομέρειες που δίνουν το στίγμα του δείπνου ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες, ώστε το τραπέζι να έχει ρυθμό, αρμονία και καλή ροή ενέργειας ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες. …
Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει ένας υπέροχος οικοδεσπότης! Πολλές φορές ξοδεύουμε χρόνο κι ενέργεια για να επιμεληθουμε το art de la table, το φαγητό, τη μουσική και οτιδήποτε…