Κέικ βανίλιας

Κέικ βανίλιας

Κέικ βανίλιας

Κέικ βανίλιας

Αυτή είναι η βασική συνταγή για κέικ, που είτε το τρώμε ως έχει, σαν ένα απλό κέικ βανίλιας, είτε το αξιοποιούμε σαν βάση για πιο σύνθετα γλυκά που θα δοκιμάσουμε εδώ μαζί.
Prep Time 20 mins
Cook Time 30 mins
Course Dessert
Servings 6 μερίδες

Ingredients  

  • 1 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. βανίλια υγρή
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα ζεστό γάλα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 4 κ.γλ. baking powder

Instructions 

  • Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι κα γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γαλα και ξαναχτυπάμε για λίγη ώρα
  • Μετά ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατευουμε απαλά και για λίγη ώρα μέχρι να ενωθούν (όχι με μιξερ αλλά με αβγοδαρτη)
  • Σε άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder
  • Ενώνoυμε τα περιεχόμενα των δύο μπωλ και τα ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν
  • Τοποθετούμε σε φόρμα, είτε στρογγυλή 24cm ή σε 2-3 μικρότερα μακρόστενα ταψάκια, καλά βουτυρωμένα και αλευρωμένα
  • Ψήνουμε στους 180°C για 30’ ή έως ότου, τοποθετώντας μία οδοντογλυφίδα στην καρδιά του κέικ, βγαίνει στεγνή

Notes

Εάν θέλουμε να δώσουμε στο κέικ μας λίγο στυλ και περισσότερη γλύκα, το σερβίρουμε κοσκινίζοντας από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.