Μελιτζάνες πανέ

Μελιτζάνες πανέ

Μελιτζάνες πανέ

Μελιτζάνες πανέ

Η healthy εναλλακτική του αγαπημένου μας καλοκαιρινού πιάτου δε χάνει σε τίποτα από τη γεύση της κλασικής συνταγής, αντιθέτως η παρμεζάνα και οι νιφάδες κινόα την απογειώνουν!
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Course Appetizer, Side Dish
Servings 6 μερίδες

Ingredients  

  • 3-4 μελιτζάνες φλάσκες (κομμένες κατά μήκος, σε φέτες πάχους 1,5-2 εκ.)
  • 2 κούπες νιφάδες κινόα
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 30 γρ. σουσάμι
  • Πιπέρι & αλάτι
  • 2 αυγά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 500 γρ, ντοματίνια
  • Μοτσαρέλα
  • Βασιλικός
  • Ρόκα

Instructions 

  • Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και από τις δυο πλευρές και τις αφήνουμε για 10-15’ να βγάλουν τα υγρά τους
  • Τις ταμπονάρουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για το πανάρισμα (νιφάδες κινόα, τριμμένη παρμεζάνα, σουσάμι, αλάτι, πιπέρι)
  • Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά
  • Βουτάμε τις μελιτζάνες από τις δυο πλευρές, πρώτα στα αυγά και μετά στο μείγμα για το πανάρισμα
  • Τις τοποθετούμε όμορφα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο
  • Μέσα στο ταψί προσθέτουμε και τα ντοματίνια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για 25’ – 30’, ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές
  • Σερβίρουμε με ρόκα, τυρί μοτσαρέλα και βασιλικό

Notes

Δοκιμάστε, εναλλακτικά, να τις σερβίρετε με λάδι βασιλικού. Ο συνδυασμός αρωμάτων θα σας συναρπάσει.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.