Μελιτζάνες πανέ

Μελιτζάνες πανέ
Η healthy εναλλακτική του αγαπημένου μας καλοκαιρινού πιάτου δε χάνει σε τίποτα από τη γεύση της κλασικής συνταγής, αντιθέτως η παρμεζάνα και οι νιφάδες κινόα την απογειώνουν!
Ingredients
- 3-4 μελιτζάνες φλάσκες (κομμένες κατά μήκος, σε φέτες πάχους 1,5-2 εκ.)
- 2 κούπες νιφάδες κινόα
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 30 γρ. σουσάμι
- Πιπέρι & αλάτι
- 2 αυγά
- Λίγο ελαιόλαδο
- 500 γρ, ντοματίνια
- Μοτσαρέλα
- Βασιλικός
- Ρόκα
Instructions
- Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και από τις δυο πλευρές και τις αφήνουμε για 10-15’ να βγάλουν τα υγρά τους
- Τις ταμπονάρουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για το πανάρισμα (νιφάδες κινόα, τριμμένη παρμεζάνα, σουσάμι, αλάτι, πιπέρι)
- Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά
- Βουτάμε τις μελιτζάνες από τις δυο πλευρές, πρώτα στα αυγά και μετά στο μείγμα για το πανάρισμα
- Τις τοποθετούμε όμορφα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο
- Μέσα στο ταψί προσθέτουμε και τα ντοματίνια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για 25’ – 30’, ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές
- Σερβίρουμε με ρόκα, τυρί μοτσαρέλα και βασιλικό
Notes
Δοκιμάστε, εναλλακτικά, να τις σερβίρετε με λάδι βασιλικού. Ο συνδυασμός αρωμάτων θα σας συναρπάσει.
Share this post