Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

Prep Time 30 mins
Cook Time 45 mins
Course Dessert
Servings 6 μερίδες

Ingredients  

Υλικά για τη ζύμη

  • 450-500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 200 γρ βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

  • 8 μήλα (καθαρισμένα και χοντροκομμένα)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • Χυμός από ½ λεμόνι

Υλικά για το crumble

  • 50 γρ καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ αλεύρι
  • 50 γρ τρίμμα αμυγδάλου
  • 40 γρ βούτυρο

Instructions 

Εκτέλεση για τη ζύμη

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το αλεύρι να γίνει τρίμμα
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε τους κρόκους και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μία μαλακή ζύμη
  • Την αφήνουμε στο μπολ να ξεκουραστεί και τη σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να φτιάξουμε τα μήλα
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ., και στα τοιχώματα
  • Βάζουμε τη γέμιση από τα μήλα
  • Πάνω από τα μήλα τρίβουμε με τον τρίφτη το crumble
  • Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180°c
  • Βγάζουμε τη μηλόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλλα

Υλικά για τη γέμιση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα μήλα και τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από τα μήλα
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
  • Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε και την κανέλλα
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν

Εκτέλεση για το crumble

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε τυλιγμένα σε μεμβράνη στην κατάψυξη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.