Μηλόπιτα

Μηλόπιτα
Ingredients
Υλικά για τη ζύμη
- 450-500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 κρόκοι αυγών
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 200 γρ βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
- 8 μήλα (καθαρισμένα και χοντροκομμένα)
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλλα
- Χυμός από ½ λεμόνι
Υλικά για το crumble
- 50 γρ καστανή ζάχαρη
- 50 γρ αλεύρι
- 50 γρ τρίμμα αμυγδάλου
- 40 γρ βούτυρο
Instructions
Εκτέλεση για τη ζύμη
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το αλεύρι να γίνει τρίμμα
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε τους κρόκους και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μία μαλακή ζύμη
- Την αφήνουμε στο μπολ να ξεκουραστεί και τη σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να φτιάξουμε τα μήλα
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ., και στα τοιχώματα
- Βάζουμε τη γέμιση από τα μήλα
- Πάνω από τα μήλα τρίβουμε με τον τρίφτη το crumble
- Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180°c
- Βγάζουμε τη μηλόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλλα
Υλικά για τη γέμιση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα μήλα και τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από τα μήλα
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
- Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε και την κανέλλα
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
Εκτέλεση για το crumble
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε τυλιγμένα σε μεμβράνη στην κατάψυξη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε
Share this post