Μπριάμ

Μπριάμ

Μπριάμ

Μπριάμ

Η αγάπη για τους θησαυρούς της ελληνικής γης μας σε ένα πιάτο, γεμάτο αρώματα, χρώματα και γεύσεις που συμπληρώνουν και αναδεικνύουν η μία την άλλη. Η Μεσογειακή διατροφή στα καλύτερά της.

Prep Time 30 mins
Cook Time 50 mins

Course Main Course
Cuisine Greek

Servings 6 μερίδες

Ingredients  

  • 2 μελιτζάνες
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 2 πατάτες
  • 4 μικρά κολοκυθάκια (ή 2 μέτρια)
  • 3-4 καρότα
  • 8 φουντίτσες μπρόκολο
  • 10 λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/5 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. νερό

Instructions 

  • Χοντροκόβουμε ομοιόμορφα όλα τα λαχανικά
  • Τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο
  • Αδειάζουμε στο πυρέξ
  • Στο τηγάνι μας βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τον πελτέ και το νερό, και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5-10 λεπτά
  • Περιχύνουμε τη σάλτσα στα λαχανικά και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50’ περίπου στους 180°C
  • 5-10 λεπτά πριν βγάλουμε το πυρέξ από το φούρνο, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα (με ψωμί από χαρουπάλευρο είναι τέλειο)

Notes

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και προσθέστε όποιο λαχανικό σας αρέσει ή έχει περισσέψει στο ψυγείο. Γιατί όχι, ακόμη και μανιτάρια!

Μπριάμ
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.