Η αγάπη για τους θησαυρούς της ελληνικής γης μας σε ένα πιάτο, γεμάτο αρώματα, χρώματα και γεύσεις που συμπληρώνουν και αναδεικνύουν η μία την άλλη. Η Μεσογειακή διατροφή στα καλύτερά της.
Τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο
Αδειάζουμε στο πυρέξ
Στο τηγάνι μας βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τον πελτέ και το νερό, και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5-10 λεπτά
Περιχύνουμε τη σάλτσα στα λαχανικά και ανακατεύουμε
Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50’ περίπου στους 180°C
5-10 λεπτά πριν βγάλουμε το πυρέξ από το φούρνο, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα (με ψωμί από χαρουπάλευρο είναι τέλειο)
Notes
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και προσθέστε όποιο λαχανικό σας αρέσει ή έχει περισσέψει στο ψυγείο. Γιατί όχι, ακόμη και μανιτάρια!