Πάστα Φλώρα

Πάστα Φλώρα

Πάστα Φλώρα

Πάστα Φλώρα

Αυτή η συνταγή έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: Είναι αδύνατον να σταματήσω στο ένα κομμάτι. Συνήθως αφού τη δοκιμάσω, με βρίσκουν στην κουζίνα, σκυμμένη πάνω από το ταψάκι, επιχειρώντας με το μαχαίρι να ισιώσω το γλυκό, κόβοντας και τρώγωντας κομματάκι-κομματάκι. Δύσκολα ισιώνει...
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Dessert
Servings 8 μερίδες

Ingredients  

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό ολόκληρο (εναλλακτικά 3 κρόκοι)
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • μαρμελάδα

Instructions 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο/μαργαρίνη με το αλεύρι για να γίνει τρίμμα
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το αυγό/κρόκους, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μία μαλακή ζύμη
  • Κρατάμε στην άκρη το ¼ της ζύμης και την υπόλοιπη την ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ, καλύπτοντας και τα τοιχώματα
  • Στο εσωτερικό της τάρτας μας απλώνουμε τη μαρμελάδα και από πάνω τη ζύμη που έχουμε κρατήσει στην άκρη, αφού την έχουμε κάνει μακρόστενες λωρίδες, σχηματίζοντας ρόμβους
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30’ στους 180° C
  • Βγάζουμε την τάρτα, την αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε

Notes

Η ιδανική παρέα για την πάστα φλώρα μου είναι μία κούπα καφέ ή τσάι χωρίς ζάχαρη, που θα ισορροπήσει τη γλύκα της μαρμελάδας.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.