Verrine με ροδάκινα, χαμομήλι και κραμπλ εσπεριδοειδών
Ζουμερό, κολλώδες και τραγανό ταυτόχρονα, το carrot cake είναι η ακαταμάχητη αμερικάνικη παραδοσιακή συνταγή που έχει γίνει αγαπημένη στη χώρα μας. Αυτή είναι η εκδοχή που ετοιμάσαμε (και φάγαμε) παρέα…
Αυτή είναι η συνταγή για τα κυριακάτικα πεντανόστιμα pancakes που γεμίζουν το σπίτι μας με υπέροχο άρωμα, ξυπνώντας τους όλους και φέροντάς τους γύρω από το τραπέζι. Η Κυριακή είναι…
Τυροπιτάκια με γιαούρτι και σουσάμι Υλικά για τη ζύμη500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες 10% λιπαρά (σε θερμοκρασία δωματίου)30 γρ. τυρί (κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη)250 γρ.…
Αγαπημένη μου συνταγή που βασίζεται στην κλασική παραδοσιακή συνταγή των κυθνιώτικων «πιταρό» αλλά με διαφορετικό τυρί, μιας και είναι δύσκολο να βρεις το παραδοσιακό τρίμμα Κύθνου όλο τον χρόνο. Μου…
Σοκολατένιο κέικ με αλεύρι αμυγδάλου Φτιάχνω το συγκεκριμένο κέικ όταν λαχταρώ ένα πολύ ελαφρύ γλυκό. Το συγκεκριμένο είναι γεμάτο καλές πρωτεΐνες, χωρίς γλουτένη. 220 γρ. κουβερτούρα200 γρ. αλατισμένο βούτυρο1/4 κούπας…
Γιαούρτι με μούσλι Σε μία ροτόντα στο βουνό, το πρωινό ξεκινάει νωρίς αλλά τελειώνει λίγο πριν το μεσημέρι, καθώς η παρέα όλο και μεγαλώνει, απολαμβάνοντας τη φύση και ο ένας…
Smoothie με φρούτα και καρυκεύματα Ένα δροσιστικό smoothie γεμάτο βιταμίνες, με δύο καρυκεύματα που θεωρούνται και super foods, αφού δίνουν έξτρα ενέργεια και τονώνουν το ανοσοποιητικό. 1 φλυτζάνι βερύκοκα παγωμένα,…
Αυτή η συνταγή έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: Είναι αδύνατον να σταματήσω στο ένα κομμάτι. Συνήθως αφού τη δοκιμάσω, με βρίσκουν στην κουζίνα, σκυμμένη πάνω από το ταψάκι, επιχειρώντας με το…
Αυτή είναι μία ενήλικη εκδοχή του brownie, με έντονη προσωπικότητα που συνοδεύεται τέλεια από ένα φλυτζάνι άριστης ποιότητας espresso, μετά από ένα καλό γεύμα.
Μηλόπιτα Υλικά για τη ζύμη450-500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 φλ. τσαγιού ζάχαρη3 κρόκοι αυγών1 κ.σ. κονιάκ 200 γρ βούτυρο1 πρέζα αλάτιΥλικά για τη γέμιση8 μήλα (καθαρισμένα και χοντροκομμένα)1/2…
Αυτό είναι το αγαπημένο μου ψωμί κι έχω δοκιμάσει πολλά. Το φτιάχνω κάθε εβδομάδα και φροντίζω να το διατηρώ καλά ώστε να κρατάει για δέκα περίπου ημέρες. Είναι τόσο γευστικό…