Brownie καφέ με μαρέγκα

Αυτή είναι μία ενήλικη εκδοχή του brownie, με έντονη προσωπικότητα που συνοδεύεται τέλεια από ένα φλυτζάνι άριστης ποιότητας espresso, μετά από ένα καλό γεύμα.

Μηλόπιτα

Μηλόπιτα Υλικά για τη ζύμη450-500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 φλ. τσαγιού ζάχαρη3 κρόκοι αυγών1 κ.σ. κονιάκ 200 γρ βούτυρο1 πρέζα αλάτιΥλικά για τη γέμιση8 μήλα (καθαρισμένα και χοντροκομμένα)1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη1 κ.σ. κανέλλαΧυμός από ½ λεμόνιΥλικά για το crumble50 γρ καστανή ζάχαρη50 γρ αλεύρι50 γρ τρίμμα αμυγδάλου40 γρ…

Ψωμί με αλεύρι χωρίς γλουτένη

Αυτό είναι το αγαπημένο μου ψωμί κι έχω δοκιμάσει πολλά. Το φτιάχνω κάθε εβδομάδα και φροντίζω να το διατηρώ καλά ώστε να κρατάει για δέκα περίπου ημέρες. Είναι τόσο γευστικό που τρώγεται μόνο του, και τόσο υγιεινό που δεν «βαραίνει» καθόλου.

Ζύμη Πίτσας

Ζύμη Πίτσας Όταν φτιάχνουμε πίτσα στο σπίτι, μου αρέσει να είναι πραγματικά χειροποίητη. Αυτή η ζύμη-βάση είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. 1/2 κ.γλ. ξηρή μαγιά1 κ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική250 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)15 ml ελαιόλαδο1 κ.γλ. αλάτι180 ml νερό Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά, είτε με το χέρι, είτε…

Ψωμί στη γάστρα

Αυτή η συνταγή βγάζει δύο υπέροχα φρατζολάκια που γίνονται ανάρπαστα όταν είναι ακόμη ζεστά. Συνήθως δεν προλαβαίνω να τα φυλάξω, αφού τρώγονται το πολύ σε 2 μέρες. Τη φτιάχνω σε γάστρα με καπάκι, ενώ εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις κατσαρόλες με καπάκι που μπαίνουν στο φούρνο.

Σοκολατένιο cake με μπανάνα και σιρόπι σφένδαμου

Σοκολατένιο cake με μπανάνα και σιρόπι σφένδαμου Υλικά για το κέικ250 γρ βούτυρο Lurpac (ψιλοκομμένο)335 γρ αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο (2+1/4 φλ. τσαγιού)50 γρ σκόνη κακάο Valrhona κοσκινισμένο 70% (1/2 φλ. τσαγιού)1 κ.γλ. μαγειρική σόδα κοσκινισμένη140 γρ καστανή ζάχαρη (3/4 φλ. τσαγιού)220 γρ άχνη ζάχαρη (1 φλ.…

French Toast

French Toast Λατρεύω τα French toast, αλλά επειδή έχω κόψει από τη διατροφή μου το αγελαδινό γάλα, προσπαθώ σε αρκετές συνταγές να το αντικαθιστώ με κάτι έξυπνο και γευστικό, χωρίς να στερούμαι στη γεύση. Έτσι απολαμβάνω αυτή την υπέροχη, πειραγμένη συνταγή για ελαφριά και πολύ πιο υγιεινά French toast, με…

Στραπατσάδα

Η στραπατσάδα, αλλιώς καγιανάς, είναι ένα ολοκληρωμένο, πρωτεϊνούχο πιάτο. Μου αρέσει να το ετοιμάζω σαν ένα γρήγορο και υγιεινό μεσημεριανό που θα με κρατήσει μέχρι το βράδυ.

Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπούρεκο Παιδική ανάμνηση (ποιός δεν έχει καεί από την κρέμα στη βιασύνη του να φάει το πρώτο κομμάτι;), η τέλεια συνεύρεση κρέμας με τραγανή κρούστα, μία ιδανική ισορροπία που, παρά το σιρόπι που λιγώνει, δεν μπορείς να αφήσεις εύκολα. Για τα φύλλα1 πακέτο φύλλο κρούστας180 γρ. βούτυρο λιωμένοΓια την κρέμα1…

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.