Red Harmony Salad

Red Harmony Salad
Έντονη όσο πρέπει, θρεπτική όσο δεν πάει, αυτή η κόκκινη σαλάτα φέρνει στο τραπέζι μία ποικιλία από γευστικές νότες και διαφορετικές υφές που ξαφνιάζουν ευχάριστα, κάθε φορά.
Ingredients
- 400 γρ. παντζάρια σε κύβους
- 400 γρ. κόκκινη quinoa, βρασμένη
- 400 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
- 400 γρ. μπουμπούκια από μπρόκολο
- 100-200 γρ. καρύδια
- 200 γρ. τυρί chevre θρυμματισμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing
- 40 γρ. μουστάρδα Dijon
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 100 ml χυμό πορτοκάλι
- 60 ml χυμό λεμόνι
- 60-80 ml ελαιόλαδο
Instructions
- Ψήνουμε τα καρύδια στους 150ºC για 15 λεπτά. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με ένα μαχαίρι
- Για το dressing ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
- Για τη σαλάτα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το τυρί
- Προσθέτουμε στη σαλάτα όσο dressing χρειάζεται και αλατοπιπερώνουμε
- Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα μπόλ
- Τοποθετούμε από πάνω το τυρί και σερβίρουμε
Video
Notes
Οι κόκκινες τροφές είναι συνήθως πλούσιες σε φυτοθρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα όπως ο σίδηρος και το μαγνήσιο, δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας για το ανοσοποιητικό μας σύστημα!
Share this post