Ρεβυθάδα

Ρεβυθάδα
Το απόλυτο comfort food, η ρεβυθάδα θέλει υπομονή και μέθοδο για να σου δώσει πίσω το απόλυτο στη γεύση. Αυτή είναι μία απλή και ξεκάθαρη κυκλαδίτικη συνταγή από την Κύθνο, χωρίς έξτρα υλικά, αυστηρά μόνο όσα χρειάζονται, και γι’ αυτό είναι και η αγαπημένη μου.
Ingredients
- 1/2 κιλό ρεβύθια (ένα πακέτο)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο )
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 καρότο (ψιλοκομμένο)
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 1/2 λίτρο νερό
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
Instructions
- Σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό κι ένα κουτάλι της σούπας αλάτι, αφήνουμε τα ρεβύθια να μαλακώσουν για 10-12 ώρες
- Τα σουρώνουμε και αφού τα ανακατέψουμε με τη μαγειρική σόδα, τα αφήνουμε για άλλη μισή ώρα
- Αφού τα ξεπλύνουμε καλά με μπόλικο τρεχούμενο νερό, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε με το 1 ½ λίτρο νερό. μόλις αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τη δάφνη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για μία ώρα και 20’, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβύθια. Αν τα βράζουμε στη χύτρα, τα αφήνουμε για 30’
- Παίρνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ρεβύθια με λίγο ζουμί και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε στο μπλέντερ ώστε να πολτοποιηθούν και να γίνουν σαν κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα ξανά στην κατσαρόλα
- Ανακατεύουμε για να δέσει το ζουμί τους και είναι έτοιμα
Notes
Επενδύστε σε άριστης ποιότητας ρεβύθια και θα καταλάβετε πόσο σημαντική διαφορά θα έχει το αποτέλεσμα. Εάν βρεθείτε σε μέρος που φημίζεται για τον καρπό, αξίζει το έξτρα βάρος στις αποσκευές σας!
Share this post