Σοκολατένιο κέικ με αλεύρι αμυγδάλου

Σοκολατένιο κέικ με αλεύρι αμυγδάλου
Φτιάχνω το συγκεκριμένο κέικ όταν λαχταρώ ένα πολύ ελαφρύ γλυκό. Το συγκεκριμένο είναι γεμάτο καλές πρωτεΐνες, χωρίς γλουτένη.
Ingredients
- 220 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. αλατισμένο βούτυρο
- 1/4 κούπας κακάο
- 1/4 κούπας ζεστό νερό
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
- 1 1/2 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
- 30 ml λικέρ καφέ
- 1 κ.σ. βανίλια
- Ελάχιστο αλάτι
- 4 ασπράδια
Instructions
- Σ’ ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο ανακατεύοντας με το κακάο και το ζεστό νερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι και το αλάτι
- Ξεχωριστά σε ένα μίξερ χτυπάμε τα 4 ασπράδια σε μαρέγκα
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο αρχικό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενωθούν
- Σε μία φόρμα 24cm ρίχνω το μείγμα αφού έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα
- Ψήνoυμε στους 180°C για 40’
Notes
Το ίδιο κέικ μπορούμε να το φτιάξουμε και χωρίς καθόλου αλεύρι, αν υπάρχει διατροφικός περιορισμός.
Share this post