Σοκολατένιο κέικ με αλεύρι αμυγδάλου

Σοκολατένιο κέικ με αλεύρι αμυγδάλου

Σοκολατένιο κέικ με αλεύρι αμυγδάλου

Σοκολατένιο κέικ με αλεύρι αμυγδάλου

Φτιάχνω το συγκεκριμένο κέικ όταν λαχταρώ ένα πολύ ελαφρύ γλυκό. Το συγκεκριμένο είναι γεμάτο καλές πρωτεΐνες, χωρίς γλουτένη.
Prep Time 20 mins
Cook Time 40 mins
Course Dessert
Servings 4 μερίδες

Ingredients  

  • 220 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. αλατισμένο βούτυρο
  • 1/4 κούπας κακάο
  • 1/4 κούπας ζεστό νερό
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
  • 30 ml λικέρ καφέ
  • 1 κ.σ. βανίλια
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 4 ασπράδια

Instructions 

  • Σ’ ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο ανακατεύοντας με το κακάο και το ζεστό νερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι και το αλάτι
  • Ξεχωριστά σε ένα μίξερ χτυπάμε τα 4 ασπράδια σε μαρέγκα
  • Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο αρχικό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενωθούν
  • Σε μία φόρμα 24cm ρίχνω το μείγμα αφού έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα
  • Ψήνoυμε στους 180°C για 40’

Notes

Το ίδιο κέικ μπορούμε να το φτιάξουμε και χωρίς καθόλου αλεύρι, αν υπάρχει διατροφικός περιορισμός.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.