Σπαγγέτι με αχιβάδες

Σπαγγέτι με αχιβάδες

Σπαγγέτι με αχιβάδες

Σπαγγέτι με αχιβάδες

Απλή, μεστή και γεμάτη αρώματα, αυτή είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα, το όνειρο κάθε λάτρη του σκόρδου. Γιατί,spaghetti alle vongole χωρίς σκόρδο δεν γίνεται!
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Course Main Course, Pasta
Servings 4 μερίδες

Ingredients  

  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γρ. αχιβάδες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Μαϊντανός
  • Μπούκοβο
  • Τσίλι
  • Ξύσμα λεμονιού

Instructions 

  • Διατηρούμε τις αχιβάδες σε αλατισμένο, παγωμένο νερό
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά μόνο, προκειμένου να μαγειρευτούν αργότερα και μαζί με τις αχιβάδες. Κρατάμε στην άκρη λίγο από το νερό τους
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι/κατσαρόλα με καπάκι τσιγαρίζουμε το λάδι με το σκόρδο (όσο σκόρδο μας αρέσει και αντέχουμε!)
  • Προσθέτουμε τις αχιβάδες και το κρασί
  • Προσθέτουμε τα μακαρόνια που έχουν ήδη βράσει για 5’ μαζί με λίγο από το νερό τους που έχουμε φυλάξει, και κλείνουμε το καπάκι. Έτσι μαγειρεύονται λίγο περισσότερο τα μακαρόνια την ώρα που ανοίγουν οι αχιβάδες
  • Μόλις είναι έτοιμες οι αχιβάδες, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το μπούκοβο και ξύσμα λεμονιού ή τσίλι

Notes

Προσέχουμε να μην παραβράσουμε τις αχιβάδες για να μη σκληρύνει το εσωτερικό τους. Όσες δεν ανοίξουν, τις αφαιρούμε στο σερβίρισμα.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.