Στραπατσάδα

Στραπατσάδα
Η στραπατσάδα, αλλιώς καγιανάς, είναι ένα ολοκληρωμένο, πρωτεϊνούχο πιάτο. Μου αρέσει να το ετοιμάζω σαν ένα γρήγορο και υγιεινό μεσημεριανό που θα με κρατήσει μέχρι το βράδυ.
Ingredients
- 4-5 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 6 αυγά
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φέτα
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- δυόσμο ή βασιλικό
Instructions
- Πρώτα μπλανσάρουμε τις ντομάτες, αφήνοντάς τες ολόκληρες σε βραστό νερό για 1-2 λεπτά και αμέσως μετά αφήνοντάς τες σε νερό με πάγο. Αφαιρούμε τη φλούδα και τα σποράκια και κόβουμε τη σάρκα σε κυβάκια.
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζουμε τα κυβάκια ντομάτας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για δέκα περίπου λεπτά
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά
- Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε το τρίμμα φέτας και συνεχίζουμε σπάζοντας ένα-ένα τα αυγά ολόκληρα μέσα στο τηγάνι, πάνω από τη σάλτσα
- Αφού προσθέσουμε αλλάτι και πιπέρι, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν
- Σβήνουμε τη φωτιά και σε λίγα λεπτά είναι έτοιμα
- Στο πιάτο διακοσμούμε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο
Notes
Οι ντομάτες πρέπει οπωσδήποτε να μπλανσάρονται, αλλιώς το αποτέλεσμα βγαίνει ξινό. Για πιο έντονη γεύση, δοκιμάστε το με λίγη ρίγανη αντί για δυόσμο ή βασιλικό.
Share this post