Θεραπευτική άσκηση και ποιότητα ζωής

Θεραπευτική άσκηση και ποιότητα ζωής

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής στις πόλεις είναι πολύ απαιτητικός και δρα επιβαρυντικά για την υγεία, προάγοντας σύνδρομα που σχετίζονται με την υπό- κινητικότητα τον μυοσκελετικό πόνο και το στρες.
Αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων των υγειονομικών που ασχολούνται με τον γυναικείο ανθρώπινο οργανισμό το γεγονός ότι το gold standard για την καλή ποιότητα ζωής είναι πέραν της ισορροπημένης διατροφής η ενασχόληση γενικότερα με την άσκηση (general exercises) και ειδικότερα με την θεραπευτική άσκηση αποκατάστασης των μυοσκελετικών δυσλειτουργιών (specific therapeutic exercises).

Η άσκηση αποτελεί το θεραπευτικό εργαλείο για την επίτευξη και την διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Επηρεάζει ακόμα και το βιοχημικό μας προφίλ, μειώνοντας στο αίμα την συγκέντρωση της κορτιζόλης που παράγει το στρες και αυξάνοντας τις ενδορφίνες δημιουργεί το αίσθημα ευεξίας. Η άσκηση με την θεραπευτική της μορφή (κινησιοθεραπεία) αποτελεί παγκοσμίως τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης των μυοσκελετικών προβλημάτων.
Πρόκειται για ειδικές ασκήσεις- κινήσεις στις οποίες εκπαιδεύεται ο ασκούμενος να τις εκτελεί στο σπίτι ή και στον χώρο εργασίας του.
Οι ασκήσεις αυτές δρουν στοχευμένα με στόχο την αναλγησία και την αποκατάσταση της κίνησης. Συμβάλουν στην αντιμετώπιση των εκφυλισμών ή των τραυματισμών του
μυοσκελετικού συστήματος και προάγουν την ορθή στάση του σώματος για να συνεχίζουμε χωρίς ενοχλήσεις και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την καθημερινή δραστηριότητα και την εργασία.

Σκοπός μας αποτελεί η προτροπή για την εισαγωγή της θεραπευτικής και γενικής άσκησης στην καθημερινότητα, με τον σωστό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας. Αναβαθμίστε την ποιότητα ζωής σας με έξυπνες εργονομικές συμβουλές και ασκήσεις, καθώς ο τρόπος που κινούμαστε και στεκόμαστε, χωρίς πόνους, χαρακτηρίζει την φυσική μας κατάσταση και την βιολογική μας ηλικία.

Sokratis Iliadis
6984646942
iliadis@sokratis@gmail.com

Ph.D. Physiotherapy
MSc. Physiotherapy
MSc. Sport Science
OMT (Maitland Concept)
Owner of Physiomedica Clinics

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.