Τυροπιτάκια με γιαούρτι και σουσάμι

Τυροπιτάκια με γιαούρτι και σουσάμι

Τυροπιτάκια με γιαούρτι και σουσάμι

Τυροπιτάκια με γιαούρτι και σουσάμι

Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Course Appetizer
Servings 8 μερίδες

Ingredients  

Υλικά για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες 10% λιπαρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 30 γρ. τυρί (κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη)
  • 250 γρ. βιτάμ soft (σε θερμοκρασία δωματίου)

Υλικά για τη γέμιση

  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • Πιπέρι φρεσκοκομμένο

Υλικά για το άλειμμα

  • 1 αυγό
  • Λίγο κρύο νερό

Instructions 

  • Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν (όχι πολύ ζύμωμα)
  • Κόβουμε από τη ζύμη ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε σε φύλλο πατώντας το με τον αντίχειρά μας πάνω στον πάγκο
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Με ένα κουτάλι τοποθετούμε στο κέντρο τη γέμιση και το διπλώνουμε στη μέση σε σχήμα μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τις άκρες περιμετρικά με το πιρούνι για να ενώσουν και να κάνουν το σχέδιο των δοντιών του πιρουνιού
  • Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα τυροπιτάκια
  • Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι με λίγο κρύο νερό και αλείφουμε με ένα πινελάκι το επάνω μέρος στα τυροπιτάδικα μας και πασπαλίζουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι
  • Τοποθετούμε τα τυροπιτάδικα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° c στον αέρα για 25-30’ μέχρι να ροδίσουν
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.