Pizza

Ζύμη πίτσας

 

Pizza

Ζύμη Πίτσας

Όταν φτιάχνουμε πίτσα στο σπίτι, μου αρέσει να είναι πραγματικά χειροποίητη. Αυτή η ζύμη-βάση είναι εύκολη και πολύ νόστιμη.
Prep Time 1 hour
Cook Time 20 minutes
Course Pies
Cuisine Italian
Servings 4 μερίδες

Ingredients  

  • 1/2 κ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 15 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 180 ml νερό

Instructions 

  • Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά, είτε με το χέρι, είτε με μίξερ (χειρός ή σταθερό)
  • Ζυμώνουμε με το χέρι ή το μίξερ (το χέρι είναι προτιμότερο)
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45’
  • Χτυπάμε με τις παλάμες μας τη ζύμη ώστε να φύγει ο αέρας που μπορεί να έχει εγκωβιστεί μέσα της και την κόβουμε σε δύο κομμάτια (για δύο πίτσες)
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με το χέρι ή με πλάστη πάνω στον πάγκο, μέχρι να γίνει πολύ λεπτή, σχεδόν 0,5 εκ.
  • Τη μεταφέρουμε με γρήγορες κινήσεις στο ταψί χωρίς να τη σηκώσουμε (τη σέρνουμε μέχρι το ρηχό μας ταψί που κρατάμε αναποδογυρισμένο, στο ίδιο ύψος με τον πάγκο, το οποίο έχουμε ζεστάνει, ώστε αμέσως μόλις ακουμπήσουμε το ζυμάρι να αρχίσει το ψήσιμο)
  • Με τα δάχτυλά μας σχηματίζουμε λακκάκια ώστε να φύγει όλος ο αέρας και αλείφουμε με λάδι
  • Βάζουμε στη ζύμη μας τα υλικά που επιθυμούμε
  • Ψήνουμε στους 245°C για 15-20’

Notes

Προαιρετικά προσθέτουμε λίγο σκόρδο, πιπέρι ή ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά στη ζύμη μας την ώρα που ανακατεύουμε τα υλικά, για να της δώσουμε μία έξτρα γευστική διάσταση. Πριν μεταφέρουμε τη ζύμη στο αναποδογυρισμένο ταψί, του απλώνουμε σιμιγδάλι ώστε να μην κολλήσει, και φροντίζουμε ο φούρνος μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ζεστός. Ιδανικά ψήνουμε σε ειδικό φουρνάκι για πίτσα που ανεβάζει πολύ υψηλή θερμοκρασία και την ψήνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.