Skip to content
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι αποκλειστικά news και ενημέρωση για επερχόμενα workshops
Εγγραφή
  • English

Σε συνεργασία με τη
Different & Different

  • English
  • English
Edit Content
MENU

Home

Etiquette

Seminars

Social & Business Etiquette

Fine Dining Etiquette

Business Dinner Etiquette

How to host

Art de la table

Recipes

Diary

About

Contact

Instagram Facebook Youtube Telegram
Edit Content
MENU

Home

Etiquette

Seminars

Social & Business Etiquette

Fine Dining Etiquette

Business Dinner Etiquette

How to host

Art de la table

Recipes

Diary

About

Contact

  • Home
  • Etiquette
    • Seminars
      • Social & Business Etiquette
      • Business Dinner Etiquette
      • Fine Dining Etiquette
    • How to host
  • Art de la table
  • Recipes
  • Diary
  • About
  • Contact
Menu
  • Home
  • Etiquette
    • Seminars
      • Social & Business Etiquette
      • Business Dinner Etiquette
      • Fine Dining Etiquette
    • How to host
  • Art de la table
  • Recipes
  • Diary
  • About
  • Contact
HOW TO HOST
❝ Ready to host like a pro? Dive into our world of laid-back expertise, where the colorful history of art de la table elements meets fresh inspiration, and you'll be wowing your guests with unforgettable dining experiences in no time! ❞

Πού τοποθετούμε την τσάντα μας στο εστιατόριο

  • How to host
  • // 8 Σεπτεμβρίου, 2023

Κατακτώντας τους κανόνες του Dining Etiquette Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού προς την κατάκτηση της εκλεπτυσμένης συμπεριφοράς, ένα στοιχείο που συχνά παραβλέπεται αλλά αξίζει την προσοχή μας είναι ο τρόπος που τοποθετούμε την τσάντα όταν καθόμαστε σε ένα εστιατόριο. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αυτή η απλή κίνηση μπορεί να μεταφέρει πολλά μηνύματα […]

...
Διαβάστε Περισσότερα

Στρώσιμο τραπεζιού – Τα ποτήρια

  • How to host
  • // 19 Δεκεμβρίου, 2022

Το Άγιο Δισκοπότηρο του τραπεζιού, μεταφορικά και κυριολεκτικά, τα ποτήρια και η χρήση τους μπορεί να διευκολύνουν όσο και να μπερδέψουν κάποιον που δεν γνωρίζει τον τρόπο και τον λόγο που μπορεί να έχουμε πολλά και διαφορετικά πάνω στο ίδιο τραπέζι. Margarita’s Way Με τα ποτήρια έχω πάντα μια απορία, καθώς ποτέ δεν βλέπω έναν […]

...
Διαβάστε Περισσότερα

Η ιστορία του Art de la Table

  • How to host
  • // 25 Απριλίου, 2022

Τον 18o αιώνα ο συγγραφέας Carlo Goldoni γράφει πως «ένα επιτυχημένο δείπνο δεν συνίσταται τόσο στα γεύματα που σερβίρονται όσο στην όμορφη διάταξη του τραπεζιού». Πράγματι. Από απλή ανάγκη επιβίωσης το φαγητό εξελίσσεται μέσα στους αιώνες σε μια μορφή υψηλής τέχνης που υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες και δίνει ένα βαθύτερο νόημα στις καθημερινές μας συνήθειες. […]

...
Διαβάστε Περισσότερα

Η πρόσκληση

  • How to host
  • // 18 Απριλίου, 2022

Παραδοσιακά, οι προσκλήσεις χρησιμοποιούνταν από αριστοκράτες της υψηλής κοινωνίας και δημιουργούσαν μια αίσθηση αποκλειστικότητας και ιδιαίτερης τιμής, καθώς αποστέλλονταν μόνο σε όσους θεωρούνταν «άξιοι» να τις λάβουν. Η πρόσκληση σε κοινωνικές εκδηλώσεις είχε φτάσει να θεωρείται μορφή τέχνης, με τη χρήση ειδικού χαρτιού, καλλιγραφίας και σφραγίδων με βουλοκέρι. Σήμερα, μπορεί κανείς να τιμήσει τον καλεσμένο […]

...
Διαβάστε Περισσότερα

Ο ευγενής καλεσμένος

  • How to host
  • // 23 Μαρτίου, 2022

Μια πρόσκληση σε δείπνο είναι η ευκαιρία να μοιραστούμε ένα ωραίο γεύμα, να γνωρίσουμε κόσμο και να συναναστραφούμε αγαπημένα πρόσωπα δημιουργώντας ωραίες αναμνήσεις. Ο τρόπος που καθόμαστε στο τραπέζι και οι κανόνες που καθορίζουν τη θέση μας σε αυτό ακολουθούν έναν ιδιαίτερο εθιμοτυπικό κώδικα που μοιάζει με μια όμορφη χορογραφία.   Margarita’s Way Αυτό που […]

...
Διαβάστε Περισσότερα

Πετσέτα φαγητού

  • How to host
  • // 22 Μαρτίου, 2022

Βασικό element του τραπεζιού πλέον, η πετσέτα αποτελεί ένα αντικείμενο που προσφέρει άπλετη δημιουργική ελευθερία στον τρόπο με τον οποίο θα δεθεί και θα τοποθετηθεί. Σύμφωνα με τους κανόνες του art de la table, για ένα επίσημο δείπνο επιλέγουμε πάντα υφασμάτινες πετσέτες, συνήθως λινές, και τις τοποθετούμε διπλωμένες ή περασμένες σε ειδικό δαχτυλίδι. Margarita’s Way […]

...
Διαβάστε Περισσότερα

Ψωμί-Βούτυρο

  • How to host
  • // 21 Μαρτίου, 2022

Οι μικρές, ιδιαίτερες λεπτομέρειες που δίνουν το στίγμα του δείπνου ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες, ώστε το τραπέζι να έχει ρυθμό, αρμονία και καλή ροή ενέργειας ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες. Margarita’s Way Δεν υπάρχει ωραιότερη μπουκιά από το ζεστό ψωμί με βούτυρο ή ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι. Λατρεύω να κόβω το ψωμί με το χέρι και […]

...
Διαβάστε Περισσότερα

Προετοιμασία τραπεζιού

  • How to host
  • // 20 Μαρτίου, 2022

Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει ένας υπέροχος οικοδεσπότης! Πολλές φορές ξοδεύουμε χρόνο κι ενέργεια για να επιμεληθουμε το art de la table, το φαγητό, τη μουσική και οτιδήποτε έχουμε σκεφτεί για το τραπέζι μας, ξεχνώντας ότι οι καλεσμένοι μας έρχονται για εμάς. Στο τέλος, αυτό έχει σημασία. Να είμαστε παρόντες και να μοιραζόμαστε […]

...
Διαβάστε Περισσότερα

Εγγραφείτε στο Newsletter

m'sway-01
Instagram Facebook
Youtube Telegram

Copyright © 2023 Margaritasway handcrafted by Younet

Πολιτική Cookies

Όροι & Προϋποθέσεις

Πολιτική Απορρήτου & GDPR