Για τη βάση
Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και το κιτρικό οξύ (ή τον χυμό λεμονιού) σε ένα μπολ. Τοποθετούμε το μπολ σε bain marie και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη στους 55 °c και να ασπρίσει το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο mixer και το αφρατεύουμε, χτυπώντας σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το εξάρτημα του αυγοδάρτη (σύρμα), έως ότου η μαρέγκα σφίξει αρκετά, ώστε να «στέκεται» στον αυγοδάρτη, χωρίς να «τρέχει».
Γεμίζουμε μία σακούλα κορνέ με τη μαρέγκα και κόβουμε τη μύτη της σακούλας. Πιέζουμε, σχηματίζοντας «σπείρες» μαρέγκας διαμέτρου 25 εκ, από μέσα προς τα έξω, επάνω σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Μην ξεχάσετε να αφήσετε «αέρα» 4 εκ περιμετρικά της κάθε σπείρας. Αυτές είναι οι βάσεις μας!
Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, τοποθετούμε τα ταψιά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 90°C-100°C, σε λειτουργία αέρα ή σε λειτουργία αντιστάσεων, για 1 ½ ώρα.
Για την κρέμα
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για την κρέμα και «χτυπάμε» με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να σχηματίσει μία βελούδινη κρέμα.
Τοποθετούμε την κρέμα σε μία σακούλα κορνέ και την βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο των βάσεων.
Ολοκλήρωση και διακόσμηση
Μόλις κρυώσουν οι βάσεις και έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, ξεκινάμε το «χτίσιμο» του γλυκού μας!
Με το κορνέ που περιέχει την κρέμα, δημιουργούμε ροζέτες επάνω στις σπείρες της κάθε μαρέγκας, καλύπτοντας την επιφάνειά τους.
Διακοσμούμε με τα φρούτα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!
Η πάβλοβα μπορεί να προσαρμοστεί, για να ταιριάξει σε κάθε γούστο, χρησιμοποιώντας τα δικά σας αγαπημένα φρούτα για διακόσμηση ή και μερικές «τουφίτσες» από σαντιγί. Αφεθείτε σε αυτό το υπέροχο και δροσιστικό επιδόρπιο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση!