Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το «μείγμα με τα σπόρια» και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 145°c για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια το κρατάμε σε ένα δοχείο καλά κλεισμένο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα blender αλέθουμε τις μπανάνες, το avocado, το mango, το σπανάκι, το γάλα καρύδας, το βούτυρο αμυγδάλου και το maple syrup, μέχρι να γίνει ένα πηχτό smoothie.
Μοιράζουμε το μείγμα του smoothie σε 4 μπολ και τοποθετούμε από πάνω τα φρούτα του topping.
Πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές από το μείγμα με τα σπόρια και σερβίρουμε.
Αφήστε το μείγμα του smoothie για λίγη ώρα στο ψυγείο, πριν σερβίρετε. Η δροσιά που θα σας προσφέρει η κρεμώδης υφή του είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.