Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε μόνο την ουρά τους.
Τις καθαρίζουμε με έναν από τους παρακάτω 2 τρόπους :
Παίρνουμε μία γαρίδα και χαράζουμε απαλά την ράχη της κατά μήκος, από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Καθώς η γαρίδα έχει ανοίξει, θα δούμε το εντεράκι που διατρέχει την πλάτη της. Με τη βοήθεια της άκρης του μαχαιριού, τραβάμε το εντεράκι και το πετάμε.
Παίρνουμε μία γαρίδα και την τοποθετούμε σε μία επιφάνεια με την κοιλιά προς τα κάτω. Τρυπάμε την πλάτη της με μία οδοντογλυφίδα, περίπου στο μέσο της διαδρομής, πιάνουμε προσεκτικά με την οδοντογλυφίδα το εντεράκι και το τραβάμε προς τα έξω.
Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα bowl και τις αλατίζουμε.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά, το οποίο πρέπει να είναι αρκετό, ώστε να μπορεί να βυθιστεί όλη η γαρίδα μέσα σε αυτό.
Βουτάμε κάθε γαρίδα στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και μετά στo panko. Στη συνέχεια, για να έχουν πιο τραγανή και πλούσια κρούστα, τις ξαναβουτάμε στο αυγό και στο panko.
Τηγανίζουμε τις γαρίδες, μέχρι να αποκτήσουν μία ωραία χρυσαφένια κρούστα. Τις τοποθετούμε πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να τραβήξει την extra ποσότητα λαδιού.
Σε ένα μικρό bowl ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την πάστα wasabi και την σερβίρουμε μαζί με τις γαρίδες, “on the side”.
Για να διασφαλίσουμε ότι οι γαρίδες μας θα τηγανιστούν σωστά και θα έχουν την ιδανική υφή και τραγανότητα, θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω 2 οδηγίες :
Αφού τις καθαρίσουμε, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε τρεις κάθετες χαρακιές στην κάτω πλευρά της γαρίδας (κοιλιά), προσέχοντας να μην τις κόψουμε βαθειά. Τις τοποθετούμε πάνω σε μία επιφάνεια με την κοιλιά προς τα κάτω και τις πατάμε ελαφριά στη ράχη τους με τα δάχτυλά μας για να ανοίξουν. Με αυτόν τον τρόπο οι γαρίδες θα παραμείνουν ίσιες και δεν θα κυρτώσουν κατά το μαγείρεμα, εξασφαλίζοντας μία ομοιόμορφη παρουσίαση στο πιάτο μας.
Καθώς οι γαρίδες είναι παναρισμένες, δεν τις ρίχνουμε κατευθείαν μέσα στο κατσαρολάκι με το ηλιέλαιο, ούτε όλες μαζί, γιατί αυτό θα ρίξει την θερμοκρασία του λαδιού. Τις κρατάμε από την ουρά, βουτάμε, μία μία μέσα στο καυτό ηλιέλαιο πηγαίνοντάς την πέρα δώθε 6-7 φορές και στη συνέχεια την αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Αυτό βοηθά ώστε να μείνει το πανάρισμα σταθερό πάνω στην γαρίδα και να αρχίσει η διαδικασία τηγανίσματος πιο ομαλά.