Skip to content
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι αποκλειστικά news και ενημέρωση για επερχόμενα workshops
Εγγραφή
  • English

Σε συνεργασία με τη
Different & Different

  • English
  • English
Edit Content
MENU

Home

Etiquette

Seminars

Social & Business Etiquette

Fine Dining Etiquette

Business Dinner Etiquette

How to host

Art de la table

Recipes

Diary

About

Contact

Instagram Facebook Youtube Telegram
Edit Content
MENU

Home

Etiquette

Seminars

Social & Business Etiquette

Fine Dining Etiquette

Business Dinner Etiquette

How to host

Art de la table

Recipes

Diary

About

Contact

  • Home
  • Etiquette
    • Seminars
      • Social & Business Etiquette
      • Business Dinner Etiquette
      • Fine Dining Etiquette
    • How to host
  • Art de la table
  • Recipes
  • Diary
  • About
  • Contact
Menu
  • Home
  • Etiquette
    • Seminars
      • Social & Business Etiquette
      • Business Dinner Etiquette
      • Fine Dining Etiquette
    • How to host
  • Art de la table
  • Recipes
  • Diary
  • About
  • Contact

Pavlova

Margarita Vitali
Margarita Vitali
  • Χρόνος Προετοιμασίας 30 mins
  • Χρόνος Μαγειρέματος 1hour hr 30 mins
  • EASY
  • Μερίδες 6
  • BRANCH
Είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτή η γλυκιά απόλαυση πήρε το όνομά της από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα. Με τραγανή υφή εξωτερικά αλλά ελαφριά και αέρινη στο εσωτερικό της, η πάβλοβα είναι ένα επιδόρπιο εξίσου χαριτωμένο και ντελικάτο με μία μπαλαρίνα!
Κριτικές
 5/5
Συστατικά

Για τη βάση της μαρέγκας

120 γρ ασπράδια αυγών (από 4 μεσαία αυγά)

240 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

Μία πρέζα κιτρικό οξύ (φυσικό συντηρητικό) ή 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Για την κρέμα

250 γρ mascarpone

350 γρ κρέμα γάλακτος 35%

½ στικ βανίλιας, το οποίο το ξεσποριάζουμε

120 γρ ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση

Φράουλες

Σμέουρα

Μύρτιλλα

Ζάχαρη άχνη

Nutritional Information

Fat
Protein
Sugars
Calories
Carbs
Trans fat
Οδηγίες

Για τη βάση
Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και το κιτρικό οξύ (ή τον χυμό λεμονιού) σε ένα μπολ. Τοποθετούμε το μπολ σε bain marie και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη στους 55 °c και να ασπρίσει το μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο mixer και το αφρατεύουμε, χτυπώντας σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το εξάρτημα του αυγοδάρτη (σύρμα), έως ότου η μαρέγκα σφίξει αρκετά, ώστε να «στέκεται» στον αυγοδάρτη, χωρίς να «τρέχει».

Γεμίζουμε μία σακούλα κορνέ με τη μαρέγκα και κόβουμε τη μύτη της σακούλας. Πιέζουμε, σχηματίζοντας «σπείρες» μαρέγκας διαμέτρου 25 εκ, από μέσα προς τα έξω, επάνω σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Μην ξεχάσετε να αφήσετε «αέρα» 4 εκ περιμετρικά της κάθε σπείρας. Αυτές είναι οι βάσεις μας!

Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, τοποθετούμε τα ταψιά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 90°C-100°C, σε λειτουργία αέρα ή σε λειτουργία αντιστάσεων, για 1 ½ ώρα.

Για την κρέμα
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για την κρέμα και «χτυπάμε» με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να σχηματίσει μία βελούδινη κρέμα.

Τοποθετούμε την κρέμα σε μία σακούλα κορνέ και την βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο των βάσεων.

Ολοκλήρωση και διακόσμηση
Μόλις κρυώσουν οι βάσεις και έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, ξεκινάμε το «χτίσιμο» του γλυκού μας!

Με το κορνέ που περιέχει την κρέμα, δημιουργούμε ροζέτες επάνω στις σπείρες της κάθε μαρέγκας, καλύπτοντας την επιφάνειά τους.

Διακοσμούμε με τα φρούτα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!

Βίντεο
Χρήσιμα Tips

Η πάβλοβα μπορεί να προσαρμοστεί, για να ταιριάξει σε κάθε γούστο, χρησιμοποιώντας τα δικά σας αγαπημένα φρούτα για διακόσμηση ή και μερικές «τουφίτσες» από σαντιγί. Αφεθείτε σε αυτό το υπέροχο και δροσιστικό επιδόρπιο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση!

Σχετικές Συνταγές

Rice paper roll με σολομό

  • Snacks & Munchies
  • // 13 Σεπτεμβρίου, 2023
Μία εύκολη συνταγή αλλά συγχρόνως και μία υπέροχη λιχουδιά, ιδανική, για να απολαύσεις κάτι στα όρθια. Η φρεσκάδα του σολομού και των αρωματικών βοτάνων μαζί με την κρεμώδη υφή του guacamole, όλα κομψά τυλιγμένα σε ένα αξέχαστο bite!...
Διαβάστε Περισσότερα

Λαδένια Κιμώλου

  • Baked Goods, Greek Cuisine
  • // 14 Ιουλίου, 2023
Μία από τις παλαιότερες μορφές πίτσας χωρίς τυρί από την Κίμωλο, με απλή βάση, που παίρνει τη χαρακτηριστική της γεύση από τα φρέσκα λαχανικά της εποχής. Το καλύτερο ελληνικό mini bite, για να μας ανοίξει την όρεξη!...
Διαβάστε Περισσότερα

Green Goddess Energy Bowl

  • Morning Delights
  • // 11 Ιουνίου, 2023
Ένα δροσιστικό και κρεμώδες smoothie με τροπικές νότες που συγκεντρώνει όλες τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε μέσα σε ένα bowl. Δυναμωτικό πρωινό ή και ανάλαφρο απογευματικό snack που ικανοποιεί επάξια την επιθυμία μας για γλυκό....
Διαβάστε Περισσότερα

Σοκολατένιο κέικ με αλεύρι αμυγδάλου

  • Desserts
  • // 1 Μαΐου, 2023
Φτιάχνω το συγκεκριμένο κέικ, όταν λαχταρώ ένα πολύ ελαφρύ γλυκό. Το συγκεκριμένο είναι γεμάτο καλές πρωτεΐνες, χωρίς γλουτένη....
Διαβάστε Περισσότερα

Μπριάμ

  • Greek Cuisine, Lunch
  • // 13 Μαρτίου, 2023
Η αγάπη για τους θησαυρούς της ελληνικής γης μας σε ένα πιάτο, γεμάτο αρώματα, χρώματα και γεύσεις που συμπληρώνουν και αναδεικνύουν η μία την άλλη. Η μεσογειακή διατροφή στα καλύτερά της....
Διαβάστε Περισσότερα

French Toast

  • Morning Delights
  • // 21 Απριλίου, 2022
Λατρεύω τα French toast, αλλά, επειδή έχω κόψει από τη διατροφή μου το αγελαδινό γάλα, προσπαθώ σε αρκετές συνταγές να το αντικαθιστώ με κάτι έξυπνο και γευστικό, χωρίς να στερούμαι στη γεύση. Έτσι απολαμβάνω αυτή την υπέροχη, πειραγμένη συνταγή για ελαφριά και πολύ πιο υγιεινά French toast, με γάλα και βούτυρο καρύδας....
Διαβάστε Περισσότερα

Στραπατσάδα

  • Lunch
  • // 20 Απριλίου, 2022
Η στραπατσάδα, αλλιώς καγιανάς, είναι ένα ολοκληρωμένο, πρωτεϊνούχο πιάτο. Μου αρέσει να το ετοιμάζω σαν ένα γρήγορο και υγιεινό μεσημεριανό που θα με κρατήσει μέχρι το βράδυ....
Διαβάστε Περισσότερα

Γαλακτομπούρεκο

  • Desserts
  • // 19 Απριλίου, 2022
Αυτό το γλυκό είναι σίγουρα γεμάτο νοσταλγία, αφού είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό που οι Έλληνες μεγαλώνουν απολαμβάνοντάς το. Το γαλακτομπούρεκο είναι ο τέλειος συνδυασμός κρέμας και τραγανής κρούστας, μια ιδανική ισορροπία στην οποία, παρά το σιρόπι που λιγώνει, δύσκολα μπορείς να αντισταθείς....
Διαβάστε Περισσότερα

Κέικ Bανίλιας

  • Baked Goods
  • // 18 Απριλίου, 2022
Αυτή είναι η βασική συνταγή για κέικ, που είτε το τρώμε ως έχει, σαν ένα απλό κέικ βανίλιας, είτε το αξιοποιούμε σαν βάση για πιο σύνθετα γλυκά που θα δοκιμάσουμε εδώ μαζί....
Διαβάστε Περισσότερα

Μαρμελάδα Φράουλα

  • Desserts
  • // 17 Απριλίου, 2022
Τίποτα δεν φτάνει σε άρωμα και γεύση μία καλοφτιαγμένη, σπιτική μαρμελάδα. Διαλέξτε τις πιο εκλεκτές φράουλες και θα σας αποζημιώσουν....
Διαβάστε Περισσότερα

Χορτόπιτα με φύλλο χωρίς γλουτένη

  • Baked Goods, Snacks & Munchies
  • // 14 Απριλίου, 2022
Αυτή είναι μία αγαπημένη χορτόπιτα ή αν θέλουμε σπανακόπιτα, με κλασική γέμιση αλλά με πιο ελαφρύ φύλλο για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη. Ξεκινάμε τη διαδικασία από μέσα προς τα έξω....
Διαβάστε Περισσότερα

Γεμιστά

  • Greek Cuisine, Lunch
  • // 13 Απριλίου, 2022
Κάθε σπίτι έχει τη δική του συνταγή γι' αυτό εδώ το φαγητό που θεωρείται μέτρο αξιολόγησης ανάμεσα στις έμπειρες μαγείρισσες. Η δική μας συνταγή έχει απ’ όλα και αρέσει σε όλους....
Διαβάστε Περισσότερα

Ρεβυθάδα

  • Greek Cuisine
  • // 12 Απριλίου, 2022
Το απόλυτο comfort food, η ρεβυθάδα θέλει υπομονή και μέθοδο για να σου δώσει πίσω το απόλυτο στη γεύση. Αυτή είναι μία απλή και ξεκάθαρη κυκλαδίτικη συνταγή από την Κύθνο, χωρίς έξτρα υλικά, αυστηρά μόνο όσα χρειάζονται, και γι’ αυτό είναι και η αγαπημένη μου....
Διαβάστε Περισσότερα

Κοτόπουλο στον φούρνο χωρίς λάδι

  • Greek Cuisine, Lunch
  • // 11 Απριλίου, 2022
Μία εναλλακτική του κλασικού κοτόπουλου με πατάτες, αυτή είναι μία πιο ελαφριά εκδοχή που προτείνει έναν πολύ ωραίο συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων....
Διαβάστε Περισσότερα

Φακές παραδοσιακές

  • Greek Cuisine, Lunch
  • // 10 Απριλίου, 2022
«Φάε τις φακές σου» επέμεναν οι γιαγιάδες μας, για αυτό εδώ το πιάτο που θεωρούνταν ανέκαθεν η επιτομή του power food, γεμάτο καλές πρωτεΐνες και σίδηρο. Ιδού η κλασική συνταγή για πεντανόστιμες φακές...
Διαβάστε Περισσότερα

Σπαγγέτι με αχιβάδες

  • Greek Cuisine
  • // 9 Απριλίου, 2022
Απλή, μεστή και γεμάτη αρώματα, αυτή είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα, το όνειρο κάθε λάτρη του σκόρδου. Γιατί spaghetti alle vongole χωρίς σκόρδο δεν γίνεται!...
Διαβάστε Περισσότερα

Σαλάτα με μανταρίνι και φιστίκι Αιγίνης

  • Lunch
  • // 8 Απριλίου, 2022
Μία σαλάτα ασυνήθιστη που στηρίζεται στην οξύτητα του μανταρινιού, ισορροπώντας την με το βουτυράτο αβοκάντο, την τραγανή γλιστρίδα και το σοφιστικέ φινόκιο. Αγαπημένη side salad παρέα με ένα ποτήρι παγωμένο, λευκό κρασί....
Διαβάστε Περισσότερα

Σπαγγέτι καμούτ με καραμελωμένα ντοματίνια και μοτσαρέλα

  • Greek Cuisine, Lunch
  • // 7 Απριλίου, 2022
Η κλασική σάλτσα ντομάτας αγκαλιάζει τα γλυκά ντοματίνια και την ιδιαίτερα βουτυράτη και γλυκιά γεύση του σπαγγέτι από σιτάρι καμούτ, για μία πολύ διαφορετική και εξαιρετικά θρεπτική μακαρονάδα....
Διαβάστε Περισσότερα

Γουακαμόλε

  • Lunch
  • // 6 Απριλίου, 2022
Ανάλαφρο και δροσερό όσο και πιπεράτο, το γουακαμόλε είναι η τέλεια παρέα για εκείνες τις ατέλειωτες νύχτες στη βεράντα ή τον κήπο, συντροφιά με ένα καλό κρασί....
Διαβάστε Περισσότερα

Μελιτζάνες πανέ

  • Greek Cuisine, Lunch
  • // 4 Απριλίου, 2022
Η healthy εναλλακτική του αγαπημένου μας καλοκαιρινού πιάτου δε χάνει σε τίποτα από τη γεύση της κλασικής συνταγής, αντιθέτως η παρμεζάνα και οι νιφάδες κινόα την απογειώνουν!...
Διαβάστε Περισσότερα

Smoothie με φρούτα και καρυκεύματα

  • Morning Delights
  • // 29 Απριλίου, 2023
Ένα δροσιστικό smoothie γεμάτο βιταμίνες, με δύο καρυκεύματα που θεωρούνται και super foods, αφού δίνουν έξτρα ενέργεια και τονώνουν το ανοσοποιητικό....
Διαβάστε Περισσότερα

Γιαούρτι με μούσλι

  • Morning Delights
  • // 30 Απριλίου, 2023
Σε μία ροτόντα στο βουνό, το πρωινό ξεκινάει νωρίς αλλά τελειώνει λίγο πριν το μεσημέρι, καθώς η παρέα όλο και μεγαλώνει, απολαμβάνοντας τη φύση και ο ένας τον άλλο… αυτό το μπωλ με μούσλι συνοδεύει όλες τις συζητήσεις και τις καλύτερες αναμνήσεις....
Διαβάστε Περισσότερα

Πάστα Φλώρα

  • Desserts
  • // 28 Απριλίου, 2023
Αυτή η συνταγή έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: Είναι αδύνατον να σταματήσω στο ένα κομμάτι. Συνήθως αφού τη δοκιμάσω, με βρίσκουν στην κουζίνα, σκυμμένη πάνω από το ταψάκι, επιχειρώντας με το μαχαίρι να ισιώσω το γλυκό, κόβοντας και τρώγωντας κομματάκι-κομματάκι. Δύσκολα ισιώνει......
Διαβάστε Περισσότερα

Χούμους με ταχίνι

  • Lunch
  • // 20 Απριλίου, 2023
Το ωραιότερο χούμους είναι του Χριστόφορου Πέσκια. Μυρωδάτο με υπέροχη υφη. Ένα υγιεινό σνακ ειδικά, όταν συνοδεύεται από λαχανικά εποχής....
Διαβάστε Περισσότερα

Εγγραφείτε στο Newsletter

m'sway-01
Instagram Facebook
Youtube Telegram

Copyright © 2023 Margaritasway handcrafted by Younet

Πολιτική Cookies

Όροι & Προϋποθέσεις

Πολιτική Απορρήτου & GDPR