Πλένουμε τα αυγά και κολλάμε πάνω σε αυτά με νερό διάφορα φυλλαράκια από τα φυτά του κήπου.
Τυλίγουμε τα αυγά σε τούλι και τα δένουμε με λάστιχο. Με αυτόν τον τρόπο, όταν θα αφαιρέσουμε στο τέλος της διαδικασίας το τούλι, πάνω στο αυγό μένει το αποτύπωμα του φύλλου. Vintage feel!
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα ξερά μέρη του κρεμμυδιού, ώστε να την γεμίσουν ως τη μέση. Ρίχνουμε στη συνέχεια τόσο βραστό νερό, όσο χρειάζεται, ώστε να καλυφθούν.
Τοποθετούμε τα τυλιγμένα αυγά πάνω στα κρεμμυδόφυλλα. Προσθέτουμε καυτό νερό να τα σκεπάσει μαζί με τα 2/3 ενός μπουκαλιού με ξύδι. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 20-25 λεπτά.
Μετά τον βρασμό, αφήνουμε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα, ώσπου να πάρουν την απόχρωση που επιθυμούμε.
Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο πιο σκούρα θα γίνουν.
Καλή επιτυχία!