Σε μία βαθειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 6-8 λεπτά τις δύο πλευρές του κρέατος, ώστε να αποκτήσουν μία ελαφριά κρούστα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις 2 σκελίδες σκόρδο, το πράσο, το καρότο και τους κόκκους μπαχάρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας τον πελτέ ντομάτας, τρίβοντάς τον ελαφριά στον πάτο της και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και συμπληρώνουμε με 1 λίτρο ζεστό νερό. Το αφήνουμε να βράσει με κλειστό καπάκι σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε και μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το πράσο, το σκόρδο, το καρότο και το μπαχάρι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, βάζουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να βουτυρωθεί καλά.
Βάζουμε το κριθαράκι μέσα σε μία γάστρα και πάνω από αυτό τοποθετούμε το κρέας.
Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό, ώστε να καλύπτει το φαγητό μας περίπου 1 δάχτυλο πάνω από αυτό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Για να εξασφαλίσουμε ότι το γιουβέτσι μας θα είναι ακόμα πιο νόστιμο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο πριν το σερβίρουμε. Όπως στα περισσότερα φαγητά με σάλτσα, ο χρόνος ανάπαυσης επιτρέπει στις γεύσεις να ενισχυθούν και να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τα αρώματά τους.