Βουτάμε το φύλλο του ρυζιού σε ένα γαστρονόμο με νερό και το τοποθετούμε πάνω σε μία στεγνή επιφάνεια.
Στο κέντρο του φύλλου ρυζιού βάζουμε 1 φύλλο μαρουλιού.
Πάνω από αυτό τοποθετούμε τον σολομό, 2 sticks αγγούρι, guacamole, δυόσμο, βασιλικό και κόλιανδρο.
Τυλίγουμε σε ρολάκι και το κόβουμε προσεκτικά στη μέση.
Προσθέστε λίγες σταγόνες από φρέσκο χυμό λεμόνι πάνω από τον σολομό, πριν τυλίξετε το ρολάκι, για να δώσετε μια νότα οξύτητας και να αναδείξετε τις γεύσεις.