Skip to content
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι αποκλειστικά news και ενημέρωση για επερχόμενα workshops
Εγγραφή
  • English

Σε συνεργασία με τη
Different & Different

  • English
  • English
Edit Content
MENU

Home

Etiquette

Seminars

Social & Business Etiquette

Fine Dining Etiquette

Business Dinner Etiquette

How to host

Art de la table

Recipes

Diary

About

Contact

Instagram Facebook Youtube Telegram
Edit Content
MENU

Home

Etiquette

Seminars

Social & Business Etiquette

Fine Dining Etiquette

Business Dinner Etiquette

How to host

Art de la table

Recipes

Diary

About

Contact

  • Home
  • Etiquette
    • Seminars
      • Social & Business Etiquette
      • Fine Dining Etiquette
      • Find your Style
    • How to host
  • Recipes
  • Art de la table
  • Diary
  • About
  • Contact
  • Home
  • Etiquette
    • Seminars
      • Social & Business Etiquette
      • Fine Dining Etiquette
      • Find your Style
    • How to host
  • Recipes
  • Art de la table
  • Diary
  • About
  • Contact

Γαρίδες Πανέ

Picture of Margarita Vitali
Margarita Vitali
  • Χρόνος Προετοιμασίας 20min
  • Χρόνος Μαγειρέματος 30min
  • MEDIUM
  • Μερίδες 4
  • LAUNCH
Δοκιμάστε τις γαρίδες πανέ, μία συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα σας ταξιδέψει στην κουζίνα της Ανατολής. Η τραγανή τους κρούστα και ο συνδυασμός τους με μία πικάντικη sauce θα ικανοποιήσει και τους πιο γευστικούς ουρανίσκους!
Κριτικές
 5/5
Συστατικά

500 γρ γαρίδες καθαρισμένες, αφήνοντας μόνο την ουρά

1 φλιτζάνι (120 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι (120 γρ) panko (γιαπωνέζικη φρυγανιά)

1 αυγό χτυπημένο

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

240 γρ μαγιονέζα

10 γρ πάστα wasabi

Nutritional Information

Fat
Protein
Sugars
Calories
Carbs
Trans fat
Οδηγίες

Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε μόνο την ουρά τους.

Τις καθαρίζουμε με έναν από τους παρακάτω 2 τρόπους :

Παίρνουμε μία γαρίδα και χαράζουμε απαλά την ράχη της κατά μήκος, από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Καθώς η γαρίδα έχει ανοίξει, θα δούμε το εντεράκι που διατρέχει την πλάτη της. Με τη βοήθεια της άκρης του μαχαιριού, τραβάμε το εντεράκι και το πετάμε.

Παίρνουμε μία γαρίδα και την τοποθετούμε σε μία επιφάνεια με την κοιλιά προς τα κάτω. Τρυπάμε την πλάτη της με μία οδοντογλυφίδα, περίπου στο μέσο της διαδρομής, πιάνουμε προσεκτικά με την οδοντογλυφίδα το εντεράκι και το τραβάμε προς τα έξω.

Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα bowl και τις αλατίζουμε.

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά, το οποίο πρέπει να είναι αρκετό, ώστε να μπορεί να βυθιστεί όλη η γαρίδα μέσα σε αυτό.

Βουτάμε κάθε γαρίδα στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και μετά στo panko. Στη συνέχεια, για να έχουν πιο τραγανή και πλούσια κρούστα, τις ξαναβουτάμε στο αυγό και στο panko.

Τηγανίζουμε τις γαρίδες, μέχρι να αποκτήσουν μία ωραία χρυσαφένια κρούστα. Τις τοποθετούμε πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να τραβήξει την extra ποσότητα λαδιού.

Σε ένα μικρό bowl ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την πάστα wasabi και την σερβίρουμε μαζί με τις γαρίδες, “on the side”.

Βίντεο
Χρήσιμα Tips

Για να διασφαλίσουμε ότι οι γαρίδες μας θα τηγανιστούν σωστά και θα έχουν την ιδανική υφή και τραγανότητα, θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω 2 οδηγίες :

Αφού τις καθαρίσουμε, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε τρεις κάθετες χαρακιές στην κάτω πλευρά της γαρίδας (κοιλιά), προσέχοντας να μην τις κόψουμε βαθειά. Τις τοποθετούμε πάνω σε μία επιφάνεια με την κοιλιά προς τα κάτω και τις πατάμε ελαφριά στη ράχη τους με τα δάχτυλά μας για να ανοίξουν. Με αυτόν τον τρόπο οι γαρίδες θα παραμείνουν ίσιες και δεν θα κυρτώσουν κατά το μαγείρεμα, εξασφαλίζοντας μία ομοιόμορφη παρουσίαση στο πιάτο μας.

Καθώς οι γαρίδες είναι παναρισμένες, δεν τις ρίχνουμε κατευθείαν μέσα στο κατσαρολάκι με το ηλιέλαιο, ούτε όλες μαζί, γιατί αυτό θα ρίξει την θερμοκρασία του λαδιού. Τις κρατάμε από την ουρά, βουτάμε, μία μία μέσα στο καυτό ηλιέλαιο πηγαίνοντάς την πέρα δώθε 6-7 φορές και στη συνέχεια την αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Αυτό βοηθά ώστε να μείνει το πανάρισμα σταθερό πάνω στην γαρίδα και να αρχίσει η διαδικασία τηγανίσματος πιο ομαλά.

Σχετικές Συνταγές

Σαλάτα με Mango & Mozzarella

  • Lunch, Recipes
  • // 22 Μαΐου, 2025
Γρήγορη, δροσερή και γεμάτη γεύση. Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα με το ζουμερό mango και την διακριτική γλύκα της αγαύης είναι...
Διαβάστε Περισσότερα

Τartare σολoμού με avocado & lime

  • Lunch
  • // 5 Απριλίου, 2025
Η συνταγή για το tartare σολομού μπορεί να ακούγεται ως κάτι περίπλοκο, ωστόσο το μυστικό της γεύσης αυτού του πιάτου...
Διαβάστε Περισσότερα

Green Glow Smoothie

  • Snacks & Munchies
  • // 12 Μαρτίου, 2025
Ένας υγιεινός και δροσερός τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας! Αυτό το smoothie συνδυάζει τα φρέσκα φρούτα με τη δροσιά...
Διαβάστε Περισσότερα

Μακαρόνια με κιμά

  • Greek Cuisine
  • // 4 Ιανουαρίου, 2025
Οι κλασικές συνταγές πάντα μας φέρνουν κοντά στο οικογενειακό τραπέζι και τα μακαρόνια με κιμά είναι σίγουρα μία από αυτές....
Διαβάστε Περισσότερα

Coffee Cinnamon Cake

  • Baked Goods, Recipes
  • // 6 Δεκεμβρίου, 2024
Το Coffee Cinnamon Cake είναι το αγαπημένο μου χριστουγεννιάτικο γλυκό, γεμάτο από το ζεστό άρωμα της κανέλας! Με αφράτη υφή...
Διαβάστε Περισσότερα

Taglioni με φρέσκια τρούφα

  • Lunch, Recipes
  • // 28 Νοεμβρίου, 2024
Το ταξίδι μου στην Τοσκάνη ήταν γεμάτο μικρές μαγικές στιγμές, και μία από αυτές, ήταν η εμπειρία μου στο κυνήγι...
Διαβάστε Περισσότερα

High protein vegan salad with sweet potato

  • Lunch, Recipes
  • // 1 Νοεμβρίου, 2024
Αυτή η υψηλής πρωτεΐνικής αξίας vegan σαλάτα συνδυάζει γλυκοπατάτες, ρεβίθια και φρέσκα λαχανικά. Ελαφριά, γευστική και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, αποτελεί...
Διαβάστε Περισσότερα

Μακαρονάδα με Pesto

  • Lunch, Recipes
  • // 19 Οκτωβρίου, 2024
H προέλευση της ονομασίας αυτής της συνταγής προέρχεται από το ιταλικό «pestare» που σημαίνει σπάω ή λιώνω. Στην ουσία δηλαδή...
Διαβάστε Περισσότερα

Ζεστή Σαλάτα Με Λαχανικά

  • Lunch, Recipes
  • // 11 Σεπτεμβρίου, 2024
Δοκιμάστε να σερβίρετε αυτήν τη σαλάτα που συνδυάζει τη φρεσκάδα και την θρεπτικότητα των πολλών λαχανικών με την ανάλαφρη υφή...
Διαβάστε Περισσότερα

Affogato

  • Desserts, Recipes
  • // 15 Ιουλίου, 2024
Το affogato είναι ένα ιταλικό επιδόρπιο, το οποίο συνδυάζει την ένταση του καφέ espresso με τη γλυκύτητα του παγωτού βανίλια....
Διαβάστε Περισσότερα

Apple Martini

  • Recipes
  • // 25 Ιουνίου, 2024
To Apple Martini ή αλλιώς “Appletini”, δημιουργήθηκε από τον bartender Adam το 1996 στο Lola’s West Hollywood restaurant. Συνδυάζει τη...
Διαβάστε Περισσότερα

Carbonara

  • Recipes
  • // 7 Μαΐου, 2024
Η αυθεντική Carbonara που μας κάνει να ξεχνάμε την κρέμα γάλακτος και το bacon! Ένα υπέροχο ιταλικό αλλαντικό, το guanciale,...
Διαβάστε Περισσότερα

Easter Eggs

  • Morning Delights, Recipes
  • // 29 Απριλίου, 2024
Φέτος βάφουμε πασχαλινά αυγά με vintage αίσθηση και έμπνευση από την Κρήτη! Ακριβώς όπως έκαναν οι γιαγιάδες στο αγαπημένο νησί,...
Διαβάστε Περισσότερα

Βασιλικοί χουρμάδες τυλιγμένοι στη σοκολάτα

  • Snacks & Munchies
  • // 6 Απριλίου, 2024
Ετοιμάστε αυτήν την εύκολη και γρήγορη συνταγή, στην οποία οι χουρμάδες, πλούσιοι σε θρεπτικές ιδιότητες, τυλίγονται στη ζεστή σοκολάτα, δημιουργώντας...
Διαβάστε Περισσότερα

Σοκολατένιο cake με επικάλυψη σοκολάτας

  • Baked Goods
  • // 10 Φεβρουαρίου, 2024
Αν ο έρωτας αποκτούσε μορφή και γεύση, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέρα από αυτό το υπέροχο σοκολατένιο...
Διαβάστε Περισσότερα

Γιουβέτσι

  • Greek Cuisine
  • // 9 Ιανουαρίου, 2024
Το γιουβέτσι, αυτό το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, που πλημμυρίζει όλο το σπίτι με τις μυρωδιές του και μας κάνει να...
Διαβάστε Περισσότερα

Espresso Martini

  • Desserts
  • // 15 Δεκεμβρίου, 2023
Το Espresso Martini είναι ένα cocktail που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1980 στο Λονδίνο. Η ιστορία λέει πως δημιουργήθηκε από...
Διαβάστε Περισσότερα

Madeleine σοκολάτας

  • Baked Goods
  • // 3 Νοεμβρίου, 2023
Χαρίστε μία υπέροχη έκπληξη στους αγαπημένους σας με τις Madeleine σοκολάτας! Αυτό το γλυκό μπορεί να γίνει η τέλεια συντροφιά...
Διαβάστε Περισσότερα

Key Lime Pie

  • Desserts
  • // 28 Σεπτεμβρίου, 2023
Πολλοί είναι οι μύθοι και οι ιστορίες γύρω από την καταγωγή της Key lime pie! Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έγινε δημοφιλής...
Διαβάστε Περισσότερα

Rice paper roll με σολομό

  • Snacks & Munchies
  • // 13 Σεπτεμβρίου, 2023
Μία εύκολη συνταγή αλλά συγχρόνως και μία υπέροχη λιχουδιά, ιδανική, για να απολαύσεις κάτι στα όρθια. Η φρεσκάδα του σολομού...
Διαβάστε Περισσότερα

Λαδένια Κιμώλου

  • Baked Goods, Greek Cuisine
  • // 14 Ιουλίου, 2023
Μία από τις παλαιότερες μορφές πίτσας χωρίς τυρί από την Κίμωλο, με απλή βάση, που παίρνει τη χαρακτηριστική της γεύση...
Διαβάστε Περισσότερα

Pavlova

  • Desserts
  • // 13 Ιουνίου, 2023
Είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτή η γλυκιά απόλαυση πήρε το όνομά της από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα...
Διαβάστε Περισσότερα

Green Goddess Energy Bowl

  • Morning Delights
  • // 11 Ιουνίου, 2023
Ένα δροσιστικό και κρεμώδες smoothie με τροπικές νότες που συγκεντρώνει όλες τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε μέσα σε ένα bowl. Δυναμωτικό...
Διαβάστε Περισσότερα

Σοκολατένιο κέικ με αλεύρι αμυγδάλου

  • Desserts
  • // 1 Μαΐου, 2023
Φτιάχνω το συγκεκριμένο κέικ, όταν λαχταρώ ένα πολύ ελαφρύ γλυκό. Το συγκεκριμένο είναι γεμάτο καλές πρωτεΐνες, χωρίς γλουτένη....
Διαβάστε Περισσότερα

Εγγραφείτε στο Newsletter

m'sway-01
Instagram Facebook
Youtube Telegram

Copyright © 2023 Margaritasway handcrafted by Younet

Πολιτική Cookies

Όροι & Προϋποθέσεις

Πολιτική Απορρήτου & GDPR