Για το brownie
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C
Λαδώνουμε ελαφρώς μία φόρμα τάρτας με 24-26 εκ. διάμετρο και 10-11 εκ. ύψος
Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα με το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο και το λικέρ. Ύστερα προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 25′-30′, μέχρι να δέσει
Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα
Για τη μαρέγκα
Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τοποθετούμε ύστερα το μπολ σε ένα μπεν μαρί
Χτυπάμε με σύρμα, μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 60°C
Αδειάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε τη μαρέγκα, μέχρι να δέσει και να γίνει αφράτη, προσθέτοντας ταυτόχρονα το λικέρ, λίγο – λίγο
Μόλις κρυώσει το brownie, το ξεφορμάρουμε και με μία σπάτουλα ή σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε τη μαρέγκα, σχηματίζοντας εδώ και ‘κει κάποιες κορυφές. Καίμε τη μαρέγκα ελαφρώς με ένα φλόγιστρο ή τοποθετούμε στο φούρνο, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα (περίπου για ένα λεπτό στους 250°C στο grill)
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε περιχύνοντας από πάνω με το επιπλέον λικέρ
Μπορεί η σακούλα ζαχαροπλαστικής να μην είναι άκρως απαραίτητη εδώ, ένα gadget όμως που θα σας φανεί πολύ χρήσιμο σε αυτή αλλά και σε άλλες συνταγές, είναι το θερμόμετρο.