Πρώτα μπλανσάρουμε τις ντομάτες, αφήνοντάς τες ολόκληρες σε βραστό νερό για 1-2 λεπτά και αμέσως μετά αφήνοντάς τες σε νερό με πάγο. Αφαιρούμε τη φλούδα και τα σποράκια και κόβουμε τη σάρκα σε κυβάκια.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζουμε τα κυβάκια ντομάτας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για δέκα περίπου λεπτά
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά
Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε το τρίμμα φέτας και συνεχίζουμε σπάζοντας ένα-ένα τα αυγά ολόκληρα μέσα στο τηγάνι, πάνω από τη σάλτσα
Αφού προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν
Σβήνουμε τη φωτιά και σε λίγα λεπτά είναι έτοιμα
Στο πιάτο διακοσμούμε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο
Οι ντομάτες πρέπει οπωσδήποτε να μπλανσάρονται, αλλιώς το αποτέλεσμα βγαίνει ξινό. Για πιο έντονη γεύση, δοκιμάστε το με λίγη ρίγανη αντί για δυόσμο ή βασιλικό.