Carrot Cake με επικάλυψη

Carrot Cake με επικάλυψη
Ζουμερό, κολλώδες και τραγανό ταυτόχρονα, το carrot cake είναι η ακαταμάχητη αμερικάνικη παραδοσιακή συνταγή που έχει γίνει αγαπημένη στη χώρα μας. Αυτή είναι η εκδοχή που ετοιμάσαμε (και φάγαμε) παρέα με τον Στέλιο Παρλιάρο.
Ingredients
Για τη βάση
- 4 αυγά
- 230 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο
- 160 γρ. καρότο τριμμένο
- 135 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 80 γρ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 120 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
Για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
Instructions
Για τη βάση
- Χτυπάμε την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας διαρκώς
- Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχοντάς τα ένα-ένα στο μείγμα
- Αδειάζουμε σε μία βουτυρωμένη κι αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα 27x10x10 εκ.
- Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 160°C με 170°C για 1 ώρα περίπου.
Για την κρέμα τυριού
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό (επίπεδο χτυπητήρι) το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη
- Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και ανεβάζουμε λίγο την ταχύτητα, χτυπώντας μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή κρέμα
Σερβίρισμα
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και καλύπτουμε απλώνοντας απαλά την κρέμα τυριού. Εάν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι, ή αμύγδαλο, ή οτιδήποτε πιστεύουμε ότι ολοκληρώνει τη γεύση και την εφάνιση του cake μας.
Notes
Τα υλικά για την κρέμα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να «δέσουν» σωστά. Εάν επιλέξουμε να φτιάξουμε το carrot cake χωρίς την κρέμα τυριού (frosting), έχουμε ένα πιο απλό αλλά πάντα ζουμερό πρωϊνό κέικ.
Share this post