Εκτέλεση γέμισης
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια τσιγαρίζοντάς τα χωρίς να τα αφήσουμε να μαυρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα χορταρικά μας, ώστε να μαραθούν και να μειώσουν τον όγκο τους.
Στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη, για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
Χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μείγμα χορταρικών και μετά προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη στο χέρι.
Εκτέλεση φύλλου
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και την ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο.
Απλώνουμε το βούτυρο πάνω στο φύλλο.
Κόβουμε το φύλλο κάθετα σε 4-5 λωρίδες και τοποθετούμε τη μια λωρίδα πάνω στην άλλη. Στη συνέχεια κόβουμε τα φύλλα στη μέση.
Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο, μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και ύστερα ανοίγουμε τα κομμάτια με τον πλάστη σε δύο φύλλα.
Εκτέλεση πίτας
Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί, ανάμεσα βάζουμε τη γέμιση και από πάνω το δεύτερο φύλλο.
Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180° στην πάνω σχάρα για μία ώρα περίπου.
Το φύλλο μπορούμε να το προετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.
Η ίδια γέμιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για να φτιάξουμε πίτα με έτοιμο φύλλο.