Για το cake
Σε ένα κόσκινο βάζουμε με σειρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, την baking soda, το baking powder και τα σκοσκινίζουμε όλα μαζί μέσα στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε στον κάδο το βούτυρο και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά με τα υπόλοιπα στερεά υλικά χρησιμοποιώντας το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Αφού έχουμε χτυπήσει ελαφρώς τα τέσσερα ασπράδια, τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το γάλα καρύδας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα καρύδας.
Συνεχίζουμε ανακατεύοντας με το φτερό και προσθέτουμε το τρίμμα καρύδας.
Αφού αφαιρέσουμε τον κάδο από το μίξερ, ανακατεύουμε το μείγμα με μία σπάτουλα.
Σε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ (διάμετρος 24 εκ.) τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο και βουτυρώνουμε/αλευρώνουμε τα πλαϊνά τοιχώματα.
Αδειάζουμε το μείγμα μοιράζοντάς το στις δύο φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30′-35′, μέχρι να κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε τα δύο κέικ να κρυώσουν καλά.
Για το frosting
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, το μαλακό τυρί και το αλάτι, σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά και μετά σε μεσαία ταχύτητα για 3′.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα εκχυλίσματα βανίλιας και καρύδας, ανακατεύουμε ελαφρώς και σε χαμηλή ταχύτητα αρχίζουμε να προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
Αφού βάλουμε όλη τη ζάχαρη, δυναμώνουμε λίγο την ταχύτητα, χτυπάμε για 30 ακόμη δευτερόλεπτα και βάζουμε το frosting στο ψυγείο.
Στήσιμο
Για το στήσιμο τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα το ένα κέικ κι, αφού απλώσουμε μία στρώση frosting, βάζουμε το επόμενο κέικ από πάνω, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια από πάνω και περιφερειακά με το υπόλοιπο frosting. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη καρύδα.
Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε γάλα καρύδας ειδικό για ζαχαροπλαστική (θα το βρείτε συνήθως σε κονσέρβα), καθώς είναι ελαφρώς πιο συμπυκνωμένο και «δένει» πολύ πιο εύκολα. Επίσης, ακολουθώντας την ίδια συνταγή μπορείτε να ετοιμάσετε μικρά cupcakes τα οποία θα καλύψετε στην κορυφή τους με το frosting και, γιατί όχι, με χρωματιστή τρούφα.