Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ξαναχτυπάμε για λίγη ώρα.
Μετά ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε απαλά και για λίγη ώρα, μέχρι να ενωθούν (όχι με μιξερ αλλά με αυγοδάρτη)
Σε άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder.
Ενώνoυμε τα περιεχόμενα των δύο μπωλ και τα ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε σε φόρμα, είτε στρογγυλή 24cm ή σε 2-3 μικρότερα μακρόστενα ταψάκια, καλά βουτυρωμένα και αλευρωμένα.
Ψήνουμε στους 180°C για 30’ ή έως ότου, τοποθετώντας μία οδοντογλυφίδα στην καρδιά του κέικ, να βγει στεγνή.
Εάν θέλουμε να δώσουμε στο κέικ μας λίγο στυλ και περισσότερη γλύκα, το σερβίρουμε κοσκινίζοντας από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη.