Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε
Ξεπλένουμε τα καρότα χωρίς να καθαρίσουμε τη φλούδα
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες
Στη γάστρα μας βάζουμε τα λαχανικά μαζί με το κοτόπουλο
Σε ένα μπολ χτυπάμε στο χέρι το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι και το μέλι, και με το μείγμα περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά
Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30′
Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 25-30’, για να πάρει χρώμα
Αφού βγάλουμε τη γάστρα από τον φούρνο, κρατάμε στην άκρη το νόστιμο ζουμί που έχει δημιουργηθεί στο ψήσιμο και το σουρώνουμε, ώστε να το σερβίρουμε σαν σάλτσα μόλις καθίσουμε στο τραπέζι