Εκτέλεση για τη ζύμη
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το αλεύρι να γίνει τρίμμα
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε τους κρόκους και το κονιάκ και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μία μαλακή ζύμη
Την αφήνουμε στο μπολ να ξεκουραστεί και τη σκεπάζουμε με πετσέτα, μέχρι να φτιάξουμε τα μήλα
Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ., και στα τοιχώματα
Βάζουμε τη γέμιση από τα μήλα
Πάνω από τα μήλα τρίβουμε με τον τρίφτη το crumble
Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180°c
Βγάζουμε τη μηλόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα
Εκτέλεση για τη γέμιση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα μήλα και τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από τα μήλα
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε και την κανέλα
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
Εκτέλεση για το crumble
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε τυλιγμένα σε μεμβράνη στην κατάψυξη, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε