Τοποθετούμε το τηγάνι μας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και φροντίζουμε να λιώσει καλά το βούτυρο, χωρίς να καεί
Την ίδια ώρα, παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και τη ζάχαρη
Αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, αφού βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα
Στο τέλος, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς με το μείγμα της ζύμης
Βάζουμε ξανά το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χρησιμοποιούμε λίγο χαρτί κουζίνας, για να το αλείψουμε με ελαιόλαδο. Αφού περάσουμε την επιφάνειά του με το χαρτί, παίρνουμε δύο μεγάλες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε καλά το μείγμα δίνοντάς του το σχήμα που θέλουμε
Ψήνουμε το pancake μας από τη μία πλευρά και, μόλις αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές φουσκαλίτσες στη ζύμη, το γυρίζουμε από την άλλη με τη βοήθεια μίας σπάτουλας
Σερβίρουμε τα pancakes μας ζεστά, με ό,τι υλικά επιθυμούμε
Δοκιμάστε να σερβίρετε τα pancakes με σιρόπι και ξεροψημένες, τραγανές λωρίδες μπέικον ή τυρί κότατζ. Η εναλλαγή γλυκού με αλμυρό είναι αποθεωτική.