Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι, για να γίνει τρίμμα
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αυγό/κρόκους, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μία μαλακή ζύμη
Κρατάμε στην άκρη το ¼ της ζύμης και την υπόλοιπη την ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ, καλύπτοντας και τα τοιχώματα
Στο εσωτερικό της τάρτας μας απλώνουμε τη μαρμελάδα και από πάνω τη ζύμη που έχουμε κρατήσει στην άκρη, αφού την έχουμε κάνει μακρόστενες λωρίδες, σχηματίζοντας ρόμβους
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25′-30′ στους 180° C
Βγάζουμε την τάρτα, την αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε
Η ιδανική παρέα για την πάστα φλώρα μου είναι μία κούπα καφέ ή τσάι χωρίς ζάχαρη, που θα ισορροπήσει τη γλύκα της μαρμελάδας.