Σ’ ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο ανακατεύοντας με το κακάο και το ζεστό νερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι και το αλάτι
Ξεχωριστά σε ένα μίξερ χτυπάμε τα 4 ασπράδια σε μαρέγκα
Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο αρχικό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενωθούν
Σε μία φόρμα 24cm ρίχνω το μείγμα, αφού έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα
Ψήνoυμε στους 180°C για 40′
Το ίδιο κέικ μπορούμε να το φτιάξουμε και χωρίς καθόλου αλεύρι, αν υπάρχει διατροφικός περιορισμός.