Μπλανσάρουμε τις ντομάτες (γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό, το αφήνουμε να βράσει, προσθέτουμε τις ντομάτες για 40’’ και τις αφαιρούμε τοποθετώντας τες μία-μία σε ένα μπωλ με κρύο νερο και πάγο. Τις αφήνουμε για λίγο και μετά τις ξεφλουδίζουμε εύκολα, με το χέρι).
Βγάζουμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο βάζουμε το λάδι μαζί με το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο πάρει λίγο χρώμα, το πιέζουμε στο τηγάνι με ένα πιρούνι, ώστε να αφήσει το άρωμά του, και μετά το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις φρέσκιες ντομάτες, την πάστα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20’ – 25’.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Παράλληλα, σε άλλο τηγάνι έχουμε βάλει τα ντοματίνια σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστη μαύρη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν (φροντίζουμε να μην τα ανακατεύουμε διαρκώς αλλά να κουνάμε απλά το τηγάνι, ώστε να μην κολλήσουν).
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με μια λαβίδα στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας.
Προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια μας. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τα καραμελωμένα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα, τον φρέσκο βασιλικό και λάδι.
Ολοκληρώνουμε με λίγο μαύρο πιπέρι τριμμένο.
Λόγω του ότι το καμούτ έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για αθλητές, εφήβους και όσους αγαπούν την καλή διατροφή.