Σε μια κατσαρόλα με άφθονο και αλατισμένο νερό, βράζουμε τα tagliolini σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο. Την τρίβουμε πάνω στην επιφάνεια του τηγανιού, ώστε να αρωματιστεί διακριτικά και την αφαιρούμε.
Προσθέτουμε στο τηγάνι μία κουταλιά της σούπας βούτυρο με τρούφα. Ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας από το νερό, στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε, ώστε να αποκτήσει το μείγμα μας μια απαλή και κρεμώδη υφή.
Με μια τσιμπίδα μεταφέρουμε τα tagliolini απευθείας από την κατσαρόλα στο τηγάνι, χωρίς να τα στραγγίσουμε και τα σοτάρουμε ελαφρά.
Τρίβουμε πάνω από τα ζυμαρικά λεπτές φέτες λευκής τρούφας, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε προσεκτικά, για να διανεμηθούν ομοιόμορφα τα αρώματα και οι γεύσεις.
Μεταφέρουμε τα tagliolini σε ζεστό πιάτο. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και ολοκληρώνουμε τρίβοντας επιπλέον φρέσκια τρούφα από πάνω.
Δοκιμάστε να περιχύσετε τα ζυμαρικά με λίγο extra παρθένο ελαιόλαδο πριν τα σερβίρετε. Θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τα αρώματα της τρούφας! 🌟