Κοτόπουλο στον φούρνο χωρίς λάδι

Κοτόπουλο στον φούρνο χωρίς λάδι

Κοτόπουλο στον φούρνο χωρίς λάδι

Κοτόπουλο στον φούρνο χωρίς λάδι

Μία εναλλακτική του κλασικού κοτόπουλου με πατάτες, αυτή είναι μία πιο ελαφριά εκδοχή που προτείνει έναν πολύ ωραίο συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων.
Prep Time 15 mins
Cook Time 1 hr
Course Main Course
Cuisine Greek
Servings 4 μερίδες

Ingredients  

  • 1 κοτόπουλο (βιολογικό)
  • 1 πακέτο χρωματιστά baby καρότα
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 2-3 πατάτες κανονικές
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 2-3 κλωνάρια θυμάρι ή ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Instructions 

  • Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε
  • Ξεπλένουμε τα καρότα χωρίς να καθαρίσουμε τη φλούδα
  • Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες
  • Στη γάστρα μας βάζουμε τα λαχανικά μαζί με το κοτόπουλο
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε στο χέρι το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι και το μέλι, και με το μείγμα περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά
  • Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30’
  • Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 25-30’ για να πάρει χρώμα

Notes

Αφού βγάλουμε τη γάστρα από τον φούρνο, κρατάμε στην άκρη το νόστιμο ζουμί που έχει δημιουργηθεί στο ψήσιμο και το σουρώνουμε, ώστε να το σερβίρουμε σαν σάλτσα μόλις καθίσουμε στο τραπέζι.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.