Σαλάτα με μανταρίνι και φυστίκι Αιγίνης

Σαλάτα με μανταρίνι και φυστίκι Αιγίνης

Σαλάτα με μανταρίνι και φυστίκι Αιγίνης

Σαλάτα με μανταρίνι και φυστίκι Αιγίνης

Μία σαλάτα ασυνήθιστη που στηρίζεται στην οξύτητα του μανταρινιού, ισορροπώντας την με το βουτυράτο αβοκάντο, την τραγανή γλυστρίδα και το σοφιστικέ φινόκιο. Αγαπημένη side salad παρέα με ένα ποτήρι παγωμένο, λευκό κρασί.
Prep Time 15 mins
Course Salad
Servings 2 μερίδες

Ingredients  

  • 4 μανταρίνια
  • 1 φινόκιο μαζί με τον ανθό του
  • 1 αβοκάντο
  • Γλυστρίδα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Φυστίκια ή κολοκυθόσπορο
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions 

  • Σε ένα επίπεδο πιάτο τοποθετούμε απλωτά τα μανταρίνια, κομμένα σε ροδέλες
  • Καθαρίζουμε το φινόκιο στη μέση, το κόβουμε σε φέτες και το προσθέτουμε στο πιάτο
  • Πλένουμε και τηγανίζουμε τον ανθό του σε δυνατή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα και ύστερα τον αφήνουμε στην άκρη
  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε ροδέλες και το προσθέτουμε στη σαλάτα
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε την γλυστρίδα και την απλώνουμε από πάνω
  • Συμπληρώνουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τον ξηρό καρπό (φυστίκια ή κολοκυθόσπορο), λάδι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, και το τσιγαρισμένο ανθό του φινόκιο

Notes

Για μία πιο πλούσια εκδοχή της σαλάτας, δοκιμάστε να θρυμματίσετε από πάνω λίγο καλής ποιότητας blue cheese. Ο συνδυασμός των γεύσεων είναι αιφνιδιαστικά καλός.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.