Σοκολατένιο cake με μπανάνα και σιρόπι σφένδαμου

Σοκολατένιο cake με μπανάνα και σιρόπι σφένδαμου

Σοκολατένιο cake με μπανάνα και σιρόπι σφένδαμου

Σοκολατένιο cake με μπανάνα και σιρόπι σφένδαμου

Prep Time 20 mins
Cook Time 1 hr 10 mins
Course Dessert
Servings 8 μερίδες

Ingredients  

Υλικά για το κέικ

  • 250 γρ βούτυρο Lurpac (ψιλοκομμένο)
  • 335 γρ αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο (2+1/4 φλ. τσαγιού)
  • 50 γρ σκόνη κακάο Valrhona κοσκινισμένο 70% (1/2 φλ. τσαγιού)
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα κοσκινισμένη
  • 140 γρ καστανή ζάχαρη (3/4 φλ. τσαγιού)
  • 220 γρ άχνη ζάχαρη (1 φλ. τσαγιού)
  • 80 ml σιρόπι σφένδαμου (1/3 φλ. τσαγιού)
  • 375 ml γάλα (1,5 φλ. τσαγιού)
  • 4 αυγά
  • 260 γρ μπανάνα πολτοποιημένη (1 φλ. τσαγιού – περίπου 2-3 μπανάνες)

Υλικά για τη ganache (επικάλυψη)

  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα
  • 245 γρ κρέμα γάλακτος (1 φλ. τσαγιού)

Instructions 

Εκτέλεση για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οc
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί με 24-26 εκ διάμετρο
  • Βάζουμε σε ένα αντικολλητικά τηγάνι το βούτυρο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει
  • Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη και την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι σφένδαμου, τα αυγά, τη μπανάνα και το γάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 10’ ή μέχρι να ψηθεί
  • Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί και αφού το ξεφορμάρουμε το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει καλά

Εκτέλεση για τη ganache

  • Βάζουμε σε ben marie την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα γάλακτος
  • Αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει για να γίνει λίγο πιο πηχτό
  • Περιχύνουμε με τη ganache το κρύο cake
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.