Σπαγγέτι καμούτ με καραμελωμένα ντοματίνια και μοτσαρέλα

Σπαγγέτι καμούτ με καραμελωμένα ντοματίνια και μοτσαρέλα

Σπαγγέτι καμούτ με καραμελωμένα ντοματίνια και μοτσαρέλα

Σπαγγέτι καμούτ με καραμελωμένα ντοματίνια και μοτσαρέλα

Η κλασική σάλτσα ντομάτας αγκαλιάζει τα γλυκά ντοματίνια και την ιδιαίτερα βουτυράτη και γλυκιά γεύση του σπαγγέτι από σιτάρι καμούτ, για μία πολύ διαφορετική και εξαιρετικά θρεπτική μακαρονάδα.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Course Main Course, Pasta
Servings 4 μερίδες

Ingredients  

  • 1 πακέτο μακαρόνια καμούτ

Για τα καραμελωμένα ντοματίνια

  • 400 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης
  • Ελάχιστη μαύρη ζάχαρη

Για τη σάλτσα

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 5-6 φρέσκιες βιολογικές ντομάτες (κατά προτίμηση ντόπιες, συνδυασμός ανάμεσα σε ντομάτα, αχλάδι ή/και βελανίδι)
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • Φρέσκο ελαιόλαδο
  • Μοτσαρέλα
  • Βασιλικός

Instructions 

  • Μπλανσάρουμε τις ντομάτες (γεμίζουμε  μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό, το αφήνουμε να βράσει, προσθέτουμε τις ντομάτες για 40’’ και τις αφαιρούμε τοποθετώντας τες μία-μία σε ένα μπωλ με κρύο νερο και πάγο. Τις αφήνουμε για λίγο και μετά τις ξεφλουδίζουμε εύκολα, με το χέρι)
  • Βγάζουμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια
  • Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο βάζουμε το λάδι μαζί με το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο πάρει λίγο χρώμα, το πιέζουμε στο τηγάνι με ένα πηρούνι ώστε να αφήσει το άρωμά του, και μετά το αφαιρούμε
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις φρέσκιες ντομάτες, την πάστα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20’ – 25’
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι
  • Παράλληλα, σε άλλο τηγάνι έχουμε βάλει τα ντοματίνια σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστη μαύρη ζαχαρη, και τα αφήνουμε να καραμελώσουν (φροντίζουμε να μην τα ανακατεύουμε διαρκώς, αλλά να κουνάμε απλά το τηγάνι ώστε να μην κολλήσουν)
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο
  • 2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με μια λαβίδα στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας
  • Προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια μας, βάζουμε τα καραμελωμένα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα, τον φρέσκο βασιλικό και λάδι
  • Ολοκληρώνουμε με λίγο μαύρο πιπέρι τριμμένο

Notes

Λόγω του ότι το καμούτ έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για αθλητές, εφήβους και όσους αγαπούν την καλή διατροφή.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.