Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό σε μπολ και τα ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε, μέχρι η ζύμη μας να γίνει μια μπάλα.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί, βάζουμε μέσα τη ζύμη και ανοίγουμε με τα χέρια μας, μέχρι σχεδόν να καλύψει όλον τον πάτο του ταψιού.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου για μια ώρα.
Σε δύο ξεχωριστά μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, στρώνουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά τις ντομάτες.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40’.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 20’ περίπου.
Εάν έχουμε μεράκι και θέλουμε να κάνουμε τη λαδένια ακόμη πιο νόστιμη, την ψήνουμε σε ξυλόφουρνο ή σε φούρνο με πέτρα, προσθέτοντας αλλαντικά και τυριά της αρεσκείας μας και δημιουργώντας μία σύγχρονη μορφή φοκάτσιας.