Σε ένα multi αλέθουμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο, το ασπράδι αυγού και την κανέλα. Στρώνουμε το μείγμα σε μία βάση για τάρτα, διαμέτρου 28 cm, και το πατάμε καλά.
Παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση για την τάρτα να κρυώσει.
Σε ένα bowl ανακατεύουμε το συμπυκνωμένο γάλα με το χυμό lime και τους 4 κρόκους αυγού. Προσθέτουμε το ξύσμα lime, διπλώνοντάς το μέσα στην κρέμα.
Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για περίπου 30 λεπτά.
Κρυώνουμε την τάρτα στο ψυγείο για 3 ώρες, πριν σερβίρουμε.
Για τη μαρέγκα
Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι του αυγού, μέχρι να φουσκώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 50 ml νερό με τα 310 γρ ζάχαρη και ζεσταίνουμε, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 140°C.
Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά μέσα στο μίξερ με το ασπράδι του αυγού και χτυπάμε, μέχρι να κρυώσει και να γίνει μαρέγκα.
Πριν σερβίρουμε, γεμίζουμε ένα κορνέ με τη μαρέγκα και την τοποθετούμε σε «τουφίτσες» πάνω από την τάρτα.
Χρησιμοποιήστε ένα φλόγιστρο σε απόσταση 5-10 εκατοστών από την επιφάνεια της μαρέγκας και κινώντας το ομοιόμορφα και με αργό ρυθμό πάνω από αυτήν, καραμελώστε την ελαφρώς. Αυτή η χρυσή και τραγανή επιφάνεια που θα δημιουργηθεί, θα την κάνει ακόμα πιο απολαυστική για τους καλεσμένους σας!