Χαράζουμε προσεκτικά τους χουρμάδες κατά μήκος, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους, γεμίζουμε με καρυδόψιχα και τους ξανακλείνουμε.
Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε bain marie.
Βουτάμε κάθε χουρμά κατά το ήμισυ στη σοκολάτα και τοποθετούμε όλους τους χουρμάδες σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη της σοκολάτας και σερβίρουμε.
Επιλέξτε για αυτήν τη συνταγή βασιλικούς χουρμάδες, που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και η πλούσια γεύση τους θα αναδεικνύεται σε κάθε μπουκιά!