Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό το αλεύρι, το baking powder, τα 350 γρ ζάχαρης, το αλάτι και το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Από το παραπάνω μείγμα ξεχωρίζουμε τα 150 γρ και προσθέτουμε σε αυτά την κανέλα, το ηλιέλαιο και τα υπόλοιπα 50 γρ ζάχαρης.
Στην ποσότητα που έχουμε κρατήσει από το αρχικό μείγμα, προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα σε ένα τσέρκι 27 cm την μισή ποσότητα από το μείγμα της κανέλας.
Πάνω σε αυτό τοποθετούμε το μείγμα με το γάλα και πάνω από αυτό ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα της κανέλας.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά.
Λίγο πριν ψήσετε το cake, μπορείτε να πασπαλίσετε την κορυφή του με επιπλέον κανέλα και ζάχαρη. Αυτή η απλή προσθήκη θα δημιουργήσει μία ωραία λεπτή κρούστα, που θα κάνει πιο τραγανή την κάθε μπουκιά και το cake σας ακόμα πιο απολαυστικό!