Σε ένα δοχείο με καπάκι φτιάχνουμε τη sauce. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της και κλείνουμε με το καπάκι, ώστε να αναμιχθούν τα αρώματα.
Σε ένα bowl βάζουμε το σολομό, προσθέτουμε τη sauce, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη, για να ενωθούν οι γεύσεις.
Κόβουμε το avocado στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη «σάρκα» του και την λιώνουμε, για να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Στο κέντρο ενός πιάτου τοποθετούμε ένα τσέρκι, βάζουμε μία στρώση avocado και γεμίζουμε μέχρι το χείλος του με το μείγμα του σολομού, πατώντας απαλά με ένα κουτάλι την επιφάνεια.
Τοποθετούμε το τσέρκι με το μείγμα στο ψυγείο για 7-8 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί.
Αποσύρουμε το τσέρκι, πασπαλίζουμε με chives και σερβίρουμε.
Πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία του tartare, φροντίζουμε να βρίσκονται όλα τα υλικά σε θερμοκρασία ψυγείου. Αυτό παρατείνει τη φρεσκάδα του πιάτου και βελτιώνει τη συνολική υφή και γεύση του. Καλή απόλαυση!